Helyi sport

2016.04.18. 14:31

Három percig volt kérdés, utána hengerelt az MVLC

Miskolc - Az alsóházi rájátszás 7. fordulójában szombaton hazai medencében játszott a Pann­Ergy-MVLC.

Miskolc - Az alsóházi rájátszás 7. fordulójában szombaton hazai medencében játszott a Pann­Ergy-MVLC.

Mivel a miskolciakat üldöző Szentes nyert aznap délelőtt a KSI otthonában, így Jakabéknak kötelező volt a siker az Újpest ellen, hogy továbbra is a 9. helyért küzdhessenek. A meccs első támadása a hazaiaké volt, de centerben ketten szerelték Hegedűst, majd a másik oldalon ugyanígy járt Szentesi Á. is. Az előnyt Somlai szerezte meg, aki szépen lőtt a hosszú sarokba, a kapus ellentétes irányba mozgott. Emberhátrányban Valics védett, aztán szabálytalan szerelés miatt büntetőt kapott az Újpest, amit Dávid értékesített (1–1). Szentesit belül szellősen védekezte le az MVLC, de Hornyákot is a lilák, aki szintén centerben kapott jó passzt és élt is a lehetőséggel (2–2). Nem sokkal ezután Milicic egy megúszás után még körbe is nézhetett, hogy nincs rajta senki, aztán szépen átejtette a labdát Vargán. A játékhelyzet kevéssel ezt követően ugyanígy alakult, szintén Milicic tűnt fel tiszta helyzetben és a bal felső sarokba bombázott (4–2). Jobban védekezett ekkor a PannErgy, mint a mérkőzés elején, arról nem is beszélve, hogy egy előnyös szituációt remekül játszottak ki a házigazdák Hornyákra. Az Újpest újabb ötméteresből csökkentette a hátrányt (5–3), az ellenkező kapunál Petkovic nem kapott büntetőt a játékvezetőtől.

Jól záró házigazda

A második negyedben fórból Milicic érte el a maga tripláját, az ÚVSE kapufát lőtt, majd amikor előnyük lejárt a következő akciónál, nem találták el még a ketrecet sem. Milicic azonban formában volt, ezen a napon „természetesen” nem rontott (7–3), aztán a társak jól blokkoltak a következő fővárosi emberfölénynél. A Miskolc előtt is adódott 6 az 5 elleni lehetőség, Njegovan keze jó ütemben lendült, a hálóba küldte a játékszert. A fővárosiak támadásban visszaestek, semmi kreativitás nem volt náluk, de jól is zártak előttük a hazaiak, miközben Hegedűs a jobb alsó sarokba tüzelt (9–3).

A harmadik felvonás kezdetén Valics maga mögül piszkálta ki a labdát, ám még jókor, mert az még nem haladt át a képzeletbeli gólvonalon. Érdekes módon Sike edző volt erélyesebb, harsányabb a kispad közelében, kollégája azt láthatta, hogy Tiba a kapufa tövét találja telibe. Njegovan a cserekapus Laboncz-cal együtt érte el a tizedik „fát”, az Újpest csak járatta a játékszert, még előnyben is, de a végkimenet nulla volt. Jakab viszont nem szórakozott (11–3), gyakorlatilag biztossá tette csapata aznapi győzelmét. Ezen negyedben még Valics hárított egy nagyon messzi próbálkozást, Njegovan meg fórból büntetett (12–3). Hegedűs lövőpozícióból is megtette a magáét, teljesen szétesett az ÚVSE, bár Benczur megtörte a nagyon hosszú gólcsendjüket (13–4).

Milicic: ötös

Az utolsó menetre Bendes is lehetőséget kapott a hazai szakvezetőtől arra, hogy aktív részese legyen a sikernek. 1 perc 5 másodperc után Tóth Z. avatta fel, a házigazda kettős és egyes fórral sem tudott mit kezdeni, maradt tizenhármon. Szentesi Á. valahogy begyötörte a labdát a jobb alsóba (13–6), Milicic pedig Hornyákot hozta ziccerbe (14–6). Ezt követően becsúszott egy-két gyenge megoldás (a miskolciaknak belefért, az ÚVSE-nek pedig már mindegy volt), aztán Tóth Z. csökkentette a hátrányt. Két percen belül járt az óra, mikor Milicic érte el az ötöt, a meccs utolsó találatát Njegovan szerezte (16–7). Az MVLC játékosai jogosan kapták a tapsot a dudaszó végén a közönségtől, a gárda triplán vágott vissza az Újpestnek a hetekkel korábbi fővárosi fiaskóért. Jakabék így pár órával később (miután a Debrecen is nyert) visszafoglalták a tizedik helyet a táblázaton.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-MVLC – Újpesti VSE-Hunguest Hotels

16-7 (5-3, 4-0, 4-1, 3-3)

Miskolc, 150 néző. V.: Csanádi, Petrovics.

PannErgy-Miskolci VLC: Valics - Kerschbaum (-), Jakab (1), Somlai (1), Hegedűs (2), Milicic (5), Petkovic (-). Csere: Bendes (k), Hornyák (3), Njegovan (4), Takács (-), Madaras (-), Tóth M. (-), Kovács Z. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Újpesti VSE-Hunguest Hotels: Varga - Benczur (1), Dávid (1), Kovács R. (-), Szentesi Á. (2), Keresztúri (-), Tóth Z. (3). Csere: Laboncz (k), Szatmári (-), Márkus (-), Sélley (-), Kiss K. (-), Tiba (-), Szentesi D. (-). Vezetőedző: Németh Zsolt.

Gól/emberelőnyből: 9/5 illetve 11/3.

Gól/büntetőből: 0, illetve 2/2.

dr. Sike József: – A sorsunk a saját kezünkben van, ezt megértették a fiúk. Úgy érzem, biztosan tudtunk ma nyerni, egy pillanatig sem volt kétséges a győzelmünk.

Németh Zsolt: – Három percig sikerült koncentráltan játszanunk, utána sajnos szétestünk, ennél azért komolyabb tétje volt ennek a meccsnek. Gratulálok a Miskolcnak, mert fegyelmezetten, jól játszottak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!