Helyi sport

2016.04.09. 18:08

Az edzésmorálból, a munkából jót olvas(ott) ki a szakvezető

Miskolc - Pécsett játszik szombaton 19 órától az OB I-es miskolci férfi vízilabdacsapat.

Miskolc - Pécsett játszik szombaton 19 órától az OB I-es miskolci férfi vízilabdacsapat.

A 9–16. helyért zajló rájátszás 6. fordulójában hosszú kirándulás vár a Pann­Ergy-MVLC együttesére, Jakabék ugyanis több száz kilométerre Miskolctól, Pécsett szállnak vízbe. A borsodi alakulat nem csak „simán” készült erre a fellépésre, ugyanis kedden és csütörtökön a román junior válogatottal játszott két hivatalos felkészülési összecsapást a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

– Két dolog miatt volt jó, hogy eljött hozzánk a román csapat – kezdte nyilatkozatát dr. Sike József, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzője. – Egyrészt játszhattak azok, akik az elmúlt bajnoki mérkőzéseken kevesebb lehetőséghez jutottak, illetve Hornyák Olivér, aki betegség miatt kihagyta a legutóbbi KSI elleni találkozót. Ezekre a meccsekre felhoztunk néhány ifjúsági és serdülő korú pólóst is a korosztályos csapatból, számukra nagyon hasznos volt minden egyes medencében eltöltött perc.

Az egyik legjobb

Csupán hetek vannak hátra a 2015/2016-os pontvadászatból és ilyenkor már nem könnyű „hajtani” a játékosokat… – mondtuk a trénernek.

– Itt, ebben a szakaszban már egyértelműen a motiváción van a hangsúly – válaszolta dr. Sike József. – Az a játékos, aki kilenc hónapja dolgozik, fizikai és szellemi értelemben is fáradt, nagyon észnél kell lenni, amikor meghatározzuk a terhelés mennyiségét és minőségét. Bár még nincs itt az értékelés ideje, azt el lehet mondani, hogy az év döntő részében jól koncentráltunk, s a játékosoknak hozzáteszem még azt is, hogy tették, teszik ezt a világ egyik legjobb bajnokságában. A rájátszásban eddig öt mérkőzést vívtunk, négyet nyertünk, mindössze egy kisiklás volt, a 80%-os teljesítmény nem rossz… De: van még egy nagy célunk, hogy ott legyünk az alsóház döntőjében, amelyen a 9. és 10. helyezett játszik majd két győzelemig.

Az akkori első

Ehhez azonban jól kellene Pécsett szerepelni… – jeleztük a szakvezetőnek.

– Itthon győztünk ellenük 9–8-ra, az volt az a találkozó, amikor csodálatos első félidőt hoztunk, 7–2-re vezettünk, aztán a harmadik és a negyedik negyedben a szürkébbik arcunkat vettük elő – emlékezett dr. Sike József. – Tanultunk belőle, tudjuk, mit kell másképpen csinálnunk és tudjuk azt is, hogy nagy esélyünk van ismét a három pont megszerzésére, de ahhoz megint az akkori első és második negyed kell. Biztos vagyok benne, hogy a szebbik oldalunkat mutatjuk meg Pécsen… Hogy mi várható az adott mérkőzésen, azt egy edző abból tudja leszűrni, hogy látja csapata edzésmorálját, azt, hogy a játékosai miként végzik el a feladatokat. Úgy érzem, egy esetleges vereséghez minden egyes negatívumnak elő kellene jönnie… Megvan az egészséges önbizalmunk, a srácok nem fogják könnyen adni magukat… Amivel még számolni kell az az, hogy a Pécs matematikailag még kerülhet nehéz helyzetbe, ezért kérdés, hogy az a bizonyos Damoklész kardja-effektus milyen hatást vált, válthat ki náluk.

Az állás a 9–16. helyért

1. Debreceni VSE 5 2 2 1 55-46 30

2. PannErgy-MVLC 5 4 – 1 56-45 28

3. Valdor Szentes 5 3 1 1 56-56 24

4. Kaposvári VK 5 3 2 – 53-44 18

5. UVSE Hunguest-Hotels 5 1 2 2 50-50 14

6. PVSK-Mecsek Füszért 5 1 1 3 46-46 13

7. EBP Tatabánya 5 – 3 2 39-50 6

8. KSI SE 5 – 1 4 44-62 4

-ÉM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!