Helyi sport

2016.03.14. 14:36

Alulmúlta önmagát az MVLC

Budapest, Miskolc - Idegenben szállt vízbe szombaton a PannErgy-­MVLC férfi OB I-es vízilabda együttese.

Budapest, Miskolc - Idegenben szállt vízbe szombaton a PannErgy-­MVLC férfi OB I-es vízilabda együttese.

A férfi vízilabda OB I alsóházi, 9–16. helyért zajló rájátszás hétvégi, 3. fordulójában Budapesten, az Újpesti VSE-Hunguest Hotels alakulata várt a miskolciakra. A táblázaton elfoglalt helyezés alapján inkább borsodi sikerrel lehetett számolni, mint újpestivel, hiszen az MVLC a kezdés előtt huszonkét ponttal rendelkezett, a lilák pedig csak tízzel. Ennek ellenére a házigazdák két perc alatt két gólt szereztek (Dávid, Tóth Z.), Sike József gárdája csak ezt követően mutatkozott be Laboncznak, Petkovic passzolt jól Somlaihoz, aki úgy lőtt a léc alá, hogy a sapka lecsúszott a fővárosiak portásának fejéről. Még ebben a felvonásban Dávid értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt, és hogy még nagyobb legyen a budapestiek fórja, arról Korényi gondoskodott, aki kapufás találattal vétette észre magát. Bár Bendesnek már ekkor voltak hárításai, a hiányos védekezést az ő teljesítménye sem tudta ellensúlyozni.

Maradt történés

A második negyedet jól indította az MVLC, amely egy belőtt ötméteresnek (Njegovan), valamint Hegedűs centerből szerzett góljának köszönhetően felzárkózott (4-3). Ugyan a másik kapunál Szentesire ketten mozdultak egy bejátszásnál, az ÚVSE belső játékosa mégis gólt tudott elérni, ám aztán bejelentkezett Hornyák, ugyancsak centerből, és Petkovic, amivel máris 5-5 lett. Maradt bőven történés az utolsó egy percre is: Vadovics fórból a bal felsőt célozta remekül, erre Kerschbaum válaszolt a hosszú sarok kilövésével, ám a menet záró gólját Korényi érte el, takarásból a bal alsóba bombázott (7-6).

A nagyszünetet követően azt lehetett gondolni, hogy eljön, eljöhet a fordulat a felzárkózó miskolciak számára, de nem ez történt. Az Újpest továbbra is nagyon akart, az MVLC-sek teljesítménye pedig kezdett lefelé menni. Bár Bendes szállított védéseket, de elől hiányoztak a kidolgozott akciók, kevés volt a felelősségvállalás, amikor pedig valaki vállalt valamit, akkor azt rosszul tette. Nem brillíroztak a légiósok sem, sőt a találkozó 20. percében Milicic – cserével – a kiállítás sorsára jutott. Az ÚVSE eközben gólra váltott két ember­előnyt: előbb Tóth Z., míg a felvonás hajrájában Kovács R. révén (9-6).

Adódott sansz

A mérkőzés addigi képe ekkor már azt vetítette előre, hogy nem fog változni a forgatókönyv, a sárga-lila sapkás hazaiak ugyanis kézben tartották a meccs irányítását. Az utolsó negyedben mégis megint adódott sansz a borsodiak előtt, csakhogy két emberfórban először Hornyák, majd Jakab rontott. Volt olyan szituáció is, amikor a miskolci pólós kezéből kiperdült a játékszer, a 13 percig tartó góltalanságnak Jakab vetett véget, 3:34 perccel az utolsó dudaszó előtt. Erre 20 mp-et követően Tóth Z. válaszolt (10-7), és ez az állás már nem is módosult a későbbiekben. Az MVLC-ben csupán egy-két ember pólózott elfogadhatóan ezen a napon (azok is rövid ideig), ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a papíron gyengébb Újpest úgy nyert, hogy egyszer sem engedte vezetni riválisát.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Újpesti VSE-Hunguest Hotels – PannErgy-Miskolci VLC

10-7 (4-1, 3-5, 2-0, 1-1)

Budapest, 100 néző. V.: Molnár, Kun.


Újpesti VSE-Hunguest Hotels: Laboncz - Benczur (-), Korényi (2), Dávid (2), Kovács R. (1), Szentesi (1), Tóth Z. (3). Csere: Szatmári (-), Kiss K. (-), Márkus (-), Vadovics (1), Tóth K. (-). Vezetőedző: Németh Zsolt.

PannErgy-Miskolci VLC: Bendes - Tóth M. (-), Hornyák (1), Somlai (1), Jakab (1), Milicic (-), Petkovic (1). Csere: Madaras (-), Kovács Z. (-), Hegedűs (1), Kerschbaum (1), Njegovan (1), Takács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.


Gól emberelőnyből: 9/3, illetve 4/1.

Gól büntetőből: 1/1, illetve 1/1.


Németh Zsolt: – Már a múlt héten elkezdődött egy olyan folyamat, amire azt mondhatjuk, hogy jónak tűnt. A Tatabánya ellen is jól játszottunk, ott a helyzetkihasználásunk gyenge volt. Most végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, egyszer sem vezetett az ellenfél. Fontos pillanatokban védekeztünk ki helyzeteket, emberhátrányokat, elől pedig a döntő helyzeteket kihasználtuk.

Dr. Sike József: – Gratulálok az Újpestnek, most vertek meg egy OB I/B-s csapatot. Úgy játszottunk, mint ahonnan jöttünk...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!