Helyi sport

2016.02.08. 15:01

MVLC: Petkovic megúszott, dobott, de Szent Antalnak is dobni kell

Miskolc - Az utolsó másodpercben szerzett góllal győzött szombaton a miskolci pólócsapat.

Miskolc - Az utolsó másodpercben szerzett góllal győzött szombaton a miskolci pólócsapat.

A férfi OB I A csoportjának 11. fordulójában hazai medencében szállt vízbe a PannErgy-MVLC együttese. A találkozó elején hamar kapott két emberelőnyt a házigazda, az elsőnél még a kapufa megmentette a Szentest, a másodiknál azonban Jakab a jobb sarokba lőtt. Nem késett sokat az egyenlítés, majd Hegedűs I. bemutatta első gyönyörű mozdulatát centerben, úgy fordult be, ahogyan kell, és úgy is oldotta meg a helyzetet. Később a Valdor is megkapta a maga fórját, Somogyi pedig kihasználta az alkalmat. Hegedűs I. nagy formát mutatott, mert 2:43 perccel a felvonás vége előtt ismét tanári módon csinálta meg magának ziccert és vágta be Lazic mögé a labdát. Sike edző is lázban égett, a partvonalról harsányan adta az ukázokat, a keresztneveket említve.

Merész, bátor emberek

A második negyedben korán büntetőt kapott a Szentes, Somogyi rettenetesen kilőtte a bal felső sarkot. A sorminta ezt követően is maradt, mármint az, hogy egy gól esett ide, egy oda (3-4, 4-4, 5-4, 5-5, 5-6), öröm volt a hazai oldalon, hogy beszállt a találatok gyártásába Somlai, valamint Milicic is. Ezt a játékrészt azonban mégis a látogató nyerte, mert ott is akadtak merész, bátor emberek, és egy-két lövésnél Bendesnek sem volt szerencséje.

A nagyszünet után Jakab is megmutatta, miként kell egy ötméterest biztosan értékesíteni, a meccs képe ekkor sem változott, hol az MVLC-nek voltak jó momentumai, hol a vendégcsapatnak, igaz, a miskolciak kevéssel a rivális előtt voltak, mert ezen negyedet ők tudták olyan arányban megnyerni, mint Weszelovszkyék az ezt megelőzőt. Különösen élményszámba ment Milicic ejtése 1:14 perccel ezen menet vége előtt, de a kapusteljesítmény is javult. A csata kemény volt, de sportszerű, mindkét fél győzni akart, hogy az alsóházi rájátszásba vihesse magával a pontot vagy pontokat.

Megúszó légiós

A befejező játékrészben Nje­govan kettőre növelte az előnyt (10-8), és itt eldőlhetett volna a mérkőzés, de nem dőlt, mert a kék sapkásoknál Nagy M. és Vörös másképpen gondolta. 11-11-nél Njegovan büntetőjét Lazic kifogta, ám a miskolciak szerb légiósa 40 másodperc múlva javított mezőnyből. Védett Lazic, védett Bendes, nagyon úgy tűnt, hogy 13-13-mal fog zárulni az összecsapás. Az utolsó másfél percbe sok minden sűrűsödött, időkérés, célt tévesztett lövések és már csak 5 mp volt a dudaszóig, amikor Somogyi kísérlete után a labda elzúgott a miskolci kapu mellett. A nézők már vették a kabátjukat, nem így Petkovic, aki megúszott, megkapta a labdát és 1 mp-vel a zárást megelőzően – Lazic hóna alatt – a hálóba küldte a játékszert. A PannErgy-MVLC nagyon fontos három ponttal gazdagodott, egy olyan meccsen, amely ,,ikszes” volt.

Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Valdor Szentes

14-13 (3-2, 2-4, 4-2, 5-5)

Miskolc, 150 néző. V.: Fodor, Molnár P.

PannErgy-MVLC: Bendes – Hornyák (-), Somlai (2), Jakab (2), Milicic (2), Petkovic (1), Takács (1). Csere: Tóth M. (-), Kerschbaum (-), Kovács Z. (-), Hegedűs I. (2), Gros (-), Njegovan (4). Vezetőedző: dr. Sike József.

Valdor Szentes: Lazic – Vörös (1), Weszelovszky (3), Latinovic (2), Sekulic (-), Somogyi (3), Nagy M. (3). Csere: Kókai (-), Pellei (-), Farkas (-), Lukács D. (-), Hegedűs B. (1), Lukács Á. (-). Vezetőedző: Lukács Dénes.

Gól/emberelőnyből: 8/3, illetve 12/4

Gól/büntetőből: 2/1, illetve 2/2

Dr. Sike József: – Nem érdemeltünk győzelmet, tipikus döntetlen mérkőzés volt. Szent Antalnak minden játékosunk bedobhat egy kis pénzt... Gratulálok a Szentesnek, jól játszottak.

Lukács Dénes: – Végig kiegyenlített volt a meccs, a döntetlen lett volna az igazságos. Az utolsó gólt megadták, nem tudom megítélni, hogy jogosan-e. Sajnálom a végét...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!