Helyi sport

2016.02.20. 08:39

Huszonegyig meg sem állt a BL-résztvevő szupercsapat

Miskolc - Idegenben, egy „nagy­ágyúnál” játszott pénteken a miskolci pólógárda.

Miskolc - Idegenben, egy „nagy­ágyúnál” játszott pénteken a miskolci pólógárda.

A férfi OB I alapszakasz A csoportjának 13. fordulójában a Szolnoki Dózsa-Közgép vendége volt pénteken este a PannErgy-­Miskolci VLC gárdája. Az esélytelenek nyugalmával ugorhatott medencébe a borsodi együttes a Bajnokok Ligája résztvevő uszodájában, a találkozó előtt csupán az volt a kérdés: mennyire tud helytállni az újonc MVLC és milyen különbségű lesz a vereség (2015. november 4-én 17-8-ra nyertek a szolnokiak a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában).

Szép első

Kihagyott lövésekkel kezdődött az összecsapás, majd a 3. perc közepén Varga Dénes kezdte meg a gólgyártást. Az övé volt a második Tisza-parti találat is, ezután Madaras és Aleksic jött a sorban, így 5:37 perc után 4-0-ra vezetett a klasszis pólósokkal teletűzdelt házigazda. A felvonás utolsó 60 másodperce előtt Milicic talált be Decker kapujába, aztán előnyből is eredményes volt a Miskolc (Petkovic), miután Fülöp kiállítása miatt emberhátrányban védekezett a Szolnok (4-2).

A második felvonást pörgősen kezdte az abszolút esélyes hazai gárda, Varga Dénes és Mitrovic állította vissza a négygólos differenciát. Labdaszerzést követően Milicic nem célzott jól, ellenben Varga Dénes, aki immár negyedik „dugóját” jegyezte. Kerschbaum pontos befejezése jelentette a 7-3-at, azonban a Szolnok továbbra is nagyon odatette magát, amit jelzett, hogy Younger, Mezei és Fülöp is „beköszönt” Bendesnek (10-3). A negyedet Aleksic zárta le egy hálórezegtetéssel, a 7-1-es részeredmény nem az volt, amit előzetesen Sike edző remélt.

Extra Varga Dénes

A nagyszünet után Somlai vállalta a negyedik MVLC-gólt fórból, Varga Dénes büntetőből büntetett, majd jött Hornyák és Mitrovic (13-5). Hegedűs támadó hibáját Alek­sic torolta meg és Mezei is kihasznált egy előnyt (15-5). Younger sem kegyelmezett egy 6 az 5 elleni játék során, az utolsó 40 másodpercben mindkét tréner kért időt, a Szolnok kapott még egy fórt, de 4 mp már nem volt elég az újabb találathoz.

A záró negyedben Aleksic mattolta a vendégek portását, Milicic ugyanezt nem tudta kivitelezni a másik kapunál. Mitrovic már a 18. „dózsás” gólt íratta be magának, a 19.-et megúszásból az este extra dobóteljesítményt nyújtó Varga Dénes. Magabiztos volt a Szolnok (Fülöp – 20-5, Varga Dániel – 21-5), az MVLC – amelynél a cserekapus, Nagy D. is szóhoz jutott – beletörődött a sorsába, de jelentősége nincs a vereségnek, még ha a 16 közte kicsit soknak is tűnik. Az alapszakasz utolsó, 14. összecsapását a ContiTech-Szeged Diapolo otthonában vívják a miskolciak, vasárnap 18.30-tól.

ÉM-MI


Vízilabda: jegyzőkönyv

Szolnoki Dózsa-Közgép – PannErgy-Miskolci VLC 21-5 (4-2, 7-1, 5-2, 5-0)Szolnok, 300 néző. V.: Csizmadia, Homonnai.

Szolnoki Dózsa-Közgép: Decker – Gocic (-), Madaras (1), Aleksic (4), Varga Dániel (1), Varga Dénes (6), Kis G. (). Csere: Younger (2), Mitrovic (3), Fülöp (2), Mezei (2), Hangay (-). Vezetőedző: Cseh Sándor.

PannErgy-Miskolci VLC: Bendes – Hornyák (1), Kovács Z. (-), Somlai (1), Jakab (-), Milicic (1), Petkovic (1). Csere: Hegedűs I. (-), Takács (-), Kerschbaum (1), Tóth M. (-), Nagy D. (k). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 10/6, illetve 6/2

Gól/büntetőből: 1/1, illetve 0

Cseh Sándor: – Négy sérültünknek kétséges volt a játéka, de szerencsére ez nem látszódott meg a csapaton, igaz, a héten nem ez volt a legnehezebb feladatunk.

Dr. Sike József: – Két játékosom hiányát megéreztük, de nincs ekkora különbség a két csapat között.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!