Helyi sport

2016.01.31. 14:58

MVLC: Kettő-egyre vezethetnek a fővárosi vasutasok ellen

Miskolc - A hét végén folytatódik a férfi OB I-es vízilabda-bajnokság alap­szakasza.

Miskolc - A hét végén folytatódik a férfi OB I-es vízilabda-bajnokság alap­szakasza.

Utoljára tavaly december 5-én játszott bajnoki összecsapást a Pann­Ergy-MVLC együttese, viszont a tavaszi rajtra való készülődés során történt egy s más a csapatnál, volt bőven teendőjük a pólósoknak:

– Tény, hogy nagyon sokat dolgoztunk – szögezte le lapunknak dr. Sike József, a gárda vezetőedzője. – Erre szokták azt mondani, hogy ideálisra sikerült a felkészülés, ugyanis a klub „házhoz hozta” az ellenfeleket, s a téli időben nincs jobb annál, mint amikor nem kell utazni. Kilenc nap alatt nyolcszor edzettünk közösen az ifjúsági válogatottal, ezek a tréningek éppen jók voltak év eleji beindulásnak, s ugyan mi fizikálisan jobbak vagyunk, azt ne felejtsük, hogy ezen gyerekek közül fognak kikerülni a jövő felnőtt válogatottjai. Utána érkezett az olimpiai selejtezőre készülő kanadai csapat, velük egy szoros meccset játszottunk, aztán két alkalommal ellátogatott hozzánk a Debrecen, míg csütörtökön az Egerrel tudtuk le a főpróbát.

Valics: február vége

A szakvezető megemlített bizonyos zavaró tényezőket is:

– Ebben az időszakban szinte elkerülhetetlen, hogy ne kapjon el valaki ilyen-olyan betegséget – folytatta dr. Sike József. – Megfázás miatt Hegedűs, Kerschbaum, Milicic és Gros is hagyott ki foglalkozásokat, míg kapusunknak, Valicsnak két hete megműtötték a térdét, atroszkópos beavatkozáson esett át. Körülbelül egy hónapot kell emiatt kihagynia, a mostani számítások alapján február végén térhet vissza, akkor lehet ismét teljes értékű ember. Ez, a sérülés benne van a sportban, úgyhogy nem siránkozunk miatta, jobb, hogy most elvégezték a műtétet, később csak rosszabb lett volna a helyzet. Mindez azt is jelenti, hogy a következő négy-öt mérkőzést Bendes Viktor fogja védeni, aki korábban már bizonyította képességeit. Amikor indult a szezon, akkor úgy fogalmaztam, hogy két jó kapusunk van… Nagy pozitívum, hogy Bachner András elnök úr közbenjárásának köszönhetően az ismert pszichiáter, Csernus Imre tartott nálunk három kurzust, nem titok, számomra is derültek ki olyan dolgok, amik hasznosak, és ezen beszélgetésnek már láttam a hatásait a vízben, például a Kanada elleni mérkőzésen.

Nincs számottevő különbség

A miskolciak az A csoportban vannak, és vasárnap este 20.15-től, a 10. fordulóban a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló vendégei lesznek. A fővárosiakat hazai uszodában legyőzte ősszel a PannErgy-MVLC, méghozzá 11-9-re.

– Ebben az évadban eddig két meccsünk volt velük, hiszen ezen bajnoki mellett a Magyar Kupa csoportküzdelmei során is összemértük az erőnket, azon a találkozón a BVSC volt a jobb 10-7-re, így 1-1-re állunk – sorolta mindezt dr. Sike József. – Ez is mutatja, hogy számottevő különbség nincs köztünk és köztük, az ő oldalukon van a rutin, hogy több éve együtt játszanak, míg mi a lelkesedésben, hajtásban és az úszási mutatókban vagyunk talán picivel előrébb. A tatabányai szereplést leszámítva acélosan álltunk oda minden eddigi idegenbeli mérkőzésünkhöz, most a BVSC veszíthet nagyobbat, többet azzal, ha nem nyer, míg mi egy sikerrel tovább éltethetnénk a felsőházi esélyeinket.


Ismét a képernyőn

A BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – PannErgy-MVLC meccset előzetesen szombaton 17 órától tervezték lejátszani, ám időközben ezt a találkozót műsorára tűzte az M4 csatorna, így került át az összecsapás vasárnap 20.15-re. A miskolci gárda újonc az OB I-ben, mégis ez már a negyedik alkalom lesz, hogy a televízió által biztosított nyilvánosság előtt mutathatja meg tudását dr. Sike József vezetőedző alakulata. A borsodiak először 2015. szeptember 23-án, az 1. fordulóban voltak képernyősök, akkor 13-7-re kikaptak Egerben, úgy, hogy nem egy alkalommal feljöttek nagynevű riválisukra, aztán október 4-én ország-világ látta, ahogyan 11-9-re verik a budapesti vasutasokat, míg a harmadik TV-s meccs a december 5-i, Kaposvár elleni csata (10-4) volt. „Lehet, hogy nem a legszebb vízilabdát játsszuk, válogatottjaink sincsenek, de becsületesen dolgozunk, igyekszünk élvezhető, eladható terméket előállítani, s örülünk, ha ezt valaki, valakik látják...” – tette hozzá ehhez a témához dr. Sike József, aki azon kérdésünkre, hogy a vasárnapi fellépés változtat-e valamit a szakmai munka menetén, kijelentette: „Csak annyit, hogy így nem pénteken volt, hanem ma lesz két edzés, és nem a vasárnap lesz a pihenőnap, hanem a hétfő”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!