Helyi sport

2016.01.16. 12:35

MEAFC: Lendületes rutinnal győzték le a kecskeméti fiatalokat

Miskolc - Az ötödik helyről folytatja a bajnokság alapszakaszának második körét a Miskolci EAFC férfi NB I/B-s kosárlabda csapata.

Miskolc - Az ötödik helyről folytatja a bajnokság alapszakaszának második körét a Miskolci EAFC férfi NB I/B-s kosárlabda csapata.

Tóth Gábor triplájára és Drahos duplájára Fehér és Keller azonnal válaszolt, ám 5-5-ös állás után pillanatok alatt elfogyott a lila mezesek ellenszere. Szojka kettesei közben Szepesi olyannyira begyújtotta szilveszterről megmaradt rakétáit, hogy a nyitó negyed végéig meg sem állt 12 egységig (29-16).

A folytatásban az eddigi meccsein húsz pontot átlagoló Jakab három kosárral is ránk ijesztett, ám Endrész kosaraival és Drahos „sárga” vonalról beküldött triplájával stabilan tartottuk a szűk tíz pontos különbséget (46-37).

A fordulást követően még jobb ritmusra állt rá a MEAFC. A kecskeméti fiatalok nem nagyon tudtak mit kezdeni az egyre magasabb fokozatba kapcsoló Drahossal. A végül 9 gólpasszal záró irányítónk nem csupán az előkészítésben, de a pontgyártásban is élen járt, így a negyed végére már majdnem az eredetileg tervezett, megnyugtató számokat mutatta az eredményjelző (74-55).

A negyedik negyedet ugyan Pintér duplája nyitotta, ám ezt követően egy olyan 11:0-át repesztett a MEAFC, amely Fazekas Csaba megmozdulása révén hosszú időre beleégett a miskolci szurkolók emlékezetébe. Villámléptű centerünk előbb egy röplabdás sáncnak is beillő mozdulattal elcsente az ellenféltől a labdát, aztán – gondolt egy merészet, és – hét (!) valóban gyors leütéssel átszáguldott a pályán, hogy egy tanári bal ziccerrel fejezze be az akciót. A nézők tenyereit a továbbiakban sem hagyták pihenni a hazaiaknál ekkor már bőven többségben lévő miskolci fiatalok. Jó volt látni, ahogy előbb Orosz segítette könnyű kosárhoz Gallót, majd Kiss álompasszát varázsolta Koroknai a gyűrűbe. A 37. percben a fiatalos Endrész büntetője után már 30 ponttal tartott előrébb a hazai csapat (92-62), ám a hátralévő idő a hőn áhított 100. pont eléréséhez ma kevésnek bizonyult. Orosz szép belépésből szerzett ziccere így egy újabb, immár a hatodik miskolci győzelmet hozó találkozó zárását jelentette (98-75).

Folytatás jövő szombaton Óbudán.

Jegyzőkönyv

MEAFC - KTE-Duna Aszfalt

98-75 (29-16, 17-21, 28-28, 24-20)

NB I/B Keleti csoport 11. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Balogh Gyula, Domán István, Bács Csaba.

MEAFC: Drahos (27/9), Szepesi (12/6), Tóth G. (5/3), Szojka (8), Endrész (22). Csere: Fazekas (9), Kiss (5), Galló (4), Orosz (4), Koroknai (2), Orliczki. Edző: Bene Szilárd.

Kecskemét: Fehér (6/3), Keller (17/6), Pintér (7), Jakab (9/3), Dagdelen (8). Csere: Piukovics B. (20/3), Piukovics P. (8/6), Fábián, Kálmán. Edző: Milivoj Dokmanovic.

Bene Szilárd, vezetőedző: Egy nagyon hajtós fiatal csapat ellen játszottunk jó mérkőzést. Még mindig voltak koncentrációs hullámvölgyeink a mérkőzésen, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, de már sokkal jobb ritmusban játszottunk, mint az előző találkozón. Az alapszakasz felén ezzel túl vagyunk, a jövő héttől viszont ismét kulcsfontosságú mérkőzések jönnek, muszáj a legjobb formánkat hozni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!