Helyi sport

2015.11.04. 16:32

MVLC: Nincs százalékos esély a tavalyi bajnok ellen

Miskolc - A férfi vízilabda OB I 6. fordulójában szerdán 19 órától hazai medencében játszik a Pann­Ergy-MVLC.

Miskolc - A férfi vízilabda OB I 6. fordulójában szerdán 19 órától hazai medencében játszik a Pann­Ergy-MVLC.A miskolci együttes az előző hét végén Magyar Kupa-selejtező meccseket vívott a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában és egy győzelemmel (Ceglédi VSE), illetve három vereséggel (a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, a Racionet Honvéd, illetve a ZF-Eger ellen) a negyedik helyet szerezte meg a csoportjában, amivel nem került a legjobb 8 közé.

Beszélgettek egymással

A szakvezetés előzetesen sem mondta ki egyértelműen, hogy tovább kellene jutnia a gárdának, ám azzal, hogy három pólós is sérüléssel, betegséggel bajlódott (Hegedűs I. nem is tudott játszani, Milicic és Petkovic pedig csupán minimális szinten), alaposan lecsökkentek a miskolciak továbbjutási esélyei. Ennek ellenére voltak jó teljesítmények a csapatban, például Tóth Máté vagy az egyik kapus, Valics Bence részéről. Dr. Sike József, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzője az esemény előtt – hálóőreivel közösen – megtervezte, hogy melyikőjük mikor fog védeni, ám ez az utolsó találkozón, az Eger ellen felborult.

– Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban azt terveztük, hogy Valics Bence és Bendes Viktor felesben fogja megkapni, ám ez végül nem így lett – nyilatkozta a szakvezető, aki a miértre is rávilágított: – A srácok beszélgettek egymással menet közben, én is velük, Bence megkérdezte Viktort, hogy megy-e, aki jelezte, hogy nincs teljesen bemelegedve, ezért jobb lenne, ha Bence maradna a kapuban. A vízilabdában a kapuskérdés az egyik legérzékenyebb dolog, itt vagyok a legdemokratikusabb, ha csak nincs nagy betli, akkor nem sok értelme van menet közben változtatni.

Túl kell lenni rajta

A PannErgy-MVLC vízilabdázói a hetet – miután vasárnap késő délután még meccseltek – csak hétfőn este kezdték, egy nagyjából egyórás tréninggel. Petkovicék négy napon belül két bajnokit vívnak meg a „Keményben”, szerdán 19 órától a Szolnoki Dózsa-Közgép lesz a rivális, szombaton – ugyanezen időpontban – pedig a Szeged Diapolo. „Ez a hétközi összecsapás hasonló az elsőhöz, az egrihez…” – mondtuk dr. Sike Józsefnek.

– Nem teljesen, mert egy árnyalattal még nehezebb is… – tette hozzá a vezetőedző. – Aki jártas a sportágban, az tudja, látja az erőviszonyokat, hogy a Szolnok egy klasszis csapat. Ők a bajnoki címvédők, a Bajnokok Ligájában is küzdenek, van hat magyar válogatottjuk és négy kiváló szerb légiósuk. Ha mindezt mérlegre tesszük, akkor reálisan csak az lehet a kérdés, hogy hány gólos lesz a vereségünk, százalékban kifejezhető sanszunk nincs. Túl kell lenni ezen a találkozón, minél kevesebb energiaveszteséggel.

A trénert a sérültek állapotáról is faggattuk:

– Úgy néz ki, hogy a vállsérüléssel bajlódó Hegedűs most már fog tudni vállalni egy rövidebb szakaszt, egy center ugyanis nem tudja végigvinni a mérkőzést – árulta el dr. Sike József. – Szerencsére utána lesz közel három hét szünet és az alatt majd rendbe lehet jönni. Milicic betegsége miatt jelenleg csak mindössze negyvenszázalékos állapotban van, a hét végére elérheti a hetvenet. Petkovicnak a bokaszalagjával volt gondja, csúnyán meghúzódott, ami a kiemelkedéseknél hátráltatta, de lassan rendben lesz.


Férfi OB I, alapszakasz, az A csoport állása

1. ZF-Eger 5 5 – – 77-34 15

2. Szolnoki Dózsa-Közgép 5 5 – – 77-25 15

3. Szeged Diapolo 5 3 – 2 51-47 9

4. PannErgy-Miskolci VLC 5 2 1 2 45-49 7

5. BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 5 1 1 3 42-53 4

6. Valdor Szentes 5 1 1 3 43-63 4

7. EBP Tatabánya 5 1 – 4 38-69 3

8. Kaposvári VK 5 – 1 4 26-59 1


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!