Helyi sport

2015.11.05. 10:20

MVLC: Minden negyedben lőttek gólt a bajnoki címvédőnek

Miskolc - A szolnokiak ellen játszott hazai bajnoki meccset szerdán a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Miskolc - A szolnokiak ellen játszott hazai bajnoki meccset szerdán a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.Nyugodtan, stresszmentesen készülhettek a soros OB I-es összecsapásra a házigazdák, tudva azt, hogy a vendég bajnokcsapat, BL-résztvevő olyan erőt képvisel, hogy igazából csak az a kérdés, hogy hány gólos lesz a vereség. A Szolnok veretes névsorral érkezett a dr. Kemény Dénes városi uszodába: Varga Dániel, Varga Dénes, Kis Gábor, Madaras Norbert, Vámos Márton, Nagy Viktor, a nézők számára mindenképpen csemege volt, hogy ezeket a klasszisokat „élőben” láthatták. A miskolciaknál ezúttal Bendes Viktor kapta az 1-es sapkát, vagyis az eddigi kezdő kapus, Valics Bence „csak” a 14-est húzhatta a fejére, így várható volt, hogy utóbbi csupán extra esetben juthat szerephez.

Felső sarkosak

Kovács szép szerelésével indult a találkozó, de az ellen­akcióból nem lett semmi. Az első fórt a látogatók kapták és Varga Dániel értékesítette is. A kemény védekezés közepette nehezen tudott lövőpozíciót találni a pályaválasztó, nem így Younger (0-2). Hátrányban löketet hárított Bendes, de Madaras kísérletét már nem tudta megfogni. Az MVLC-nek is jutott egy 6 az 5 elleni szituáció, Tóth M. labdája – lövését követően – túl is jutott a képzeletbeli gólvonalon. Varga Dénes rettenetesen kipókhálózta a bal felső sarkot, majd Aleksic keze nem remegett egy büntetőnél. Támadásban ekkor teljesen blokkolt minden kezdeményezést a Szolnok, amely láthatóan komolyan vette az összecsapást. Ekkor éppen Milicic is megmutatta, hogy képes felső sarkos gólra, nagy üdvrivalgás lett a jutalma (2-5).

A második negyed Fülöp fóros találatával indult, aztán Decker védett alkarral, utána pedig Bendes, a megúszásból Milicic ejtett jó tempóban a szolnoki hálóőr mögé. Előnyből Petkovic a kapufát „porolta le”, a másik oldalon Aleksic kísérletét követően súrolta a labda a felső lécet. Hornyák távolról a bal „pipába” tüzelt, kettőre csökkent a hátrány (4-6), egészen Varga Dániel lövéséig. Njegovan ötméteresből nem rontott, aztán Jakab D. blokkolt egy szolnoki akciónál. Varga Dénes próbálkozásánál azonban már szabad út volt a miskolci hálóig, miként Fülöp „csuklós” megmozdulásánál, aki rövid időn belül harmadszor is beköszönt (5-10).

A harmadik felvonást Madaras szemfüles gólja nyitotta (Bendes kimozdult a kapujából és nem ért vissza), Gocic viszont nem tudott túljárni a miskolci kapus eszén. Takács fejét centerben kis híján leszakította Aleksic, a hazai pólós azonban amikor labdát kapott, ki tudta verekedni magának a lövőhelyzetet, de Decker védett. Gocic jegyezte a 12. Tisza-parti találatot, Petkovic azonban csúnyán célt tévesztett. Milicic kapott tiszta helyzetben labdát, nem volt nehéz dolga behúzni a játékszert a szolnoki ketrecbe (6-12). Még beköszönt Younger is a negyedben, fórban, 44 másodperccel a menet vége előtt időt kértek a házigazdák.

A befejező játékrészben a szolnokiak rontottak el egy helyzetet, Milic az ellentámadásnál nem így tett. Kis G. is feliratkozott a gólszerzők közé (7-14), Njegovan pedig előnyből remekül lőtt. Varga Dénes sem maradt ki a találatok gyártásából, de még így is a „tűrhető” kategórián belül volt a miskolci csapat. Varga Dániel harmadszor volt eredményes, még nagyjából öt perc volt a meccsből. A koncentráció alább hagyott, de azért még Vámos (szerencsésen) gólt ért el, s ennyi fért a találkozóba. Az eredmény hazai szempontból elfogadható lett, hiszen az újoncnak nem a Szolnok az ellenfele a bajnokságban.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Szolnoki Dózsa-Közgép

8-17 (2-5, 3-5, 1-3, 2-4)

Miskolc, 200 néző. V.: Marnitz, Kovács Cs.

PannErgy-MVLC: Bendes - Hornyák (1), Kovács Z. (-), Somlai (-), Jakab D. (-), Milicic (4), Petkovic (-). Csere: Tóth M. (1), Njegovan (2), Hegedűs I. (-), Gros (-), Takács (-), Kerschbaum (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Szolnok: Decker - Gocic (1), Madaras (2), Younger (2), Varga Dániel (3), Varga Dénes (3), Kis G. (1). Csere: Aleksic (1), Fülöp (3), Vámos (1), Hangay (-), Mezei (-), Jansik D. (-). Vezetőedző: Cseh Sándor.

Gól/emberelőnyből: 8/2, illetve 11/8. Gól/büntetőből: 1/1, illetve 1/1


Dr. Sike József: – Tisztes eredmény, tisztes hozzáállással, mert a világ egyik legjobb csapata ellen kaptunk ki kilenc góllal. Voltak biztató jelek a mai mérkőzésen, igaz, pár szituációban hibákat is követtünk el. Ez a meccs tökéletes felkészülés volt a hét végi, Szeged elleni összecsapásra.

Cseh Sándor: – Sok figyelmetlenség volt a mérkőzésen, sok játékos fejében már a következő meccs járt, de alapjában véve elégedett vagyok. Tetszett a lelkes Miskolc, ahogyan játszottak, további sok sikert kívánok nekik. Mindkét csapat elégedett lehet az eredménnyel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!