Helyi sport

2015.07.14. 15:09

Új időszámítás vette kezdetét az MVLC-nél

Miskolc - Jó, egészséges légkört szeretne megteremteni az elsőosztályú pólócsapatnál dr. Sike József.

Miskolc - Jó, egészséges légkört szeretne megteremteni az elsőosztályú pólócsapatnál dr. Sike József.Az OB I-es újonc PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapatának első nyári tréningjét hétfőn 10.30-ra hirdette meg a szakvezetés. A keret picit hiányos volt: megjelent a dr. Kemény Dénes városi uszodában Jakab Dániel, Takács János, Hegedűs István, Kovács Zoltán, Major Martin és Benedek Szabolcs, Ronen Gros pedig este futott be Miskolcra. Ma érkezik Bendes Viktor, Kerschbaum Norbert, illetve Somlai Tamás, míg a három frissen igazolt szerb légiós, Marko Petkovic, Milos Milicic és Alexandar Njegovan augusztus 5-én csatlakozik a többiekhez. A legkésőbbi érkező a korosztályos válogatott Hornyák Olivér lesz, neki szeptember elején kell jelentkeznie a vezetőedzőnél, dr. Sike Jó­zsefnél.

A feltételek kiválóak

A frissen kinevezett szakvezető öt szezont húzott le Új-Zélandon, és ha az óceániai ország szövetsége nem mondta volna le pénzügyi okok miatt a felnőtt férfi együttes kazanyi vébén való indulását, bizonyára nem találkoztunk volna vele Mis­kolcon.

– Megfogott az az ajánlat, amit Bachner András szakmai vezető kínált számomra – nyilatkozta lapunknak a tréner, aki annak idején 268 első osztályú meccset tudott le játékosként Egerben és Szegeden. – Ebben feketén-fehéren benne van, hogy mit vállalok, azt, hogyha nem végzünk a 9–12. helyen, akkor elgondolkodhat András azon, hogy velem kívánja-e folytatni a munkát… Nem megélhetési edző vagyok, elveim vannak, tudom, hogy sok tehetséges játékos van ebben a keretben, de a mai nappal véget ért az OB I/B-s időszámítás és egy másik kezdődött… Miskolcon soha nem volt vízilabdában első osztályú csapat, de szeretnénk, ha sokáig lenne. A feltételek kiválóak, a megfelelő erősítés megtörtént, jó légiósaink lesznek, vagyis ez az együttes alkalmas lesz arra, hogy a vállalt célt teljesítse, viszont ezt csak közös munkával tudjuk elérni. Bízom benne, nem lesz azzal gond, hogy a társaság megértse a filozófiám, hiszem, hogy egy hullámhosszra kerülök a játékosokkal, aztán a szerbek a magyarokkal, és kialakul egy jó, egységes légkör.

Még két játékos

Dr. Sike József az elkövetkezendő három hétben napi két tréninget vezényel: a délelőtti négy órában futás, kondi és úszás szerepel a programban, a délutáni százhúsz percben pedig csak vízilabda.

– Összesen kilenc hetünk van a rajtig, hatot már a szerb pólósokkal együtt csinálunk majd. Nyilván nem akarom tönkretenni, túlhajszolni a játékosokat, hiszen egy hajóban ülünk, de munka nélkül csak egy jópofa, aranyos csapat leszünk, ám ha dolgozunk, akkor meglepetéscsapat lehetünk – tette még hozzá dr. Sike József.

Bachner András úgy fogalmazott a pólósok előtt: őszinteséget és teljes erőbedobást vár el mindenkitől, ez nemcsak a klub, hanem mindenkinek a saját egyéni érdeke. Véleménye szerint dr. Sike József és a csapat közös munkájában benne van a jó szereplés lehetősége.

– Az OB I más kávéház, nem OB I/B, amit hozzáállás tekintetében jeleztem a játékosok felé, az nem kritika volt, csupán észrevétel – fogalmazott Bachner András. – Mindenki erősít, mi is megtettük, akik jöttek, azok legalább olyan jók, mint azok, akik elmentek. Bízunk benne, hogy aki Miskolcra került, az rá fog szolgálni a bizalomra.

Azon kérdésünkre, hogy várható-e még érkező a gárdához, a szakmai vezető elmondta: „Még egy kapust és egy mezőnyjátékost tervezünk igazolni”.

MVLC-névsorolvasás

Maradt a tavalyi keretből: Bendes Viktor, Benedek Szabolcs (kapusok), Hegedűs István, Somlai Tamás, Jakab Dániel, Major Martin, Kovács Zoltán, Kerschbaum Norbert (mezőnyjátékosok).

Távozott: Keresztúri Márton, Salamon Attila, Hegedűs Bence, Szilvasán Patrik, Jakab László, Shota Hazui.

Érkezett: Marko Petkovic (Radnicski Kragujevac), Milos Milicic (Radnicski Kragujevac), Alexandar Njegovan (Crvena zvezda), Takács János (Ausztrália), Hornyák Olivér (Eger), Ronen Gros (Kaposvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!