boon.hu video

2024.04.16. 08:47

Teltházzal debütált a TTH Színpad évadnyitó előadása - fotók, videó

Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház művésze lépett fel hétfő este a TTH Színpadon a Rudolf Hess tízparancsolata című darabban. A háromszáz férőhelyes színházteremben minden jegy elkelt.

Galambos Eszter

Rudolf Hess tízparancsolata című monodráma Harsányi Attila előadásában a Tudomány és Technika Háza színpadán

Fotó: Vajda János

A mű Alina Nelega monodrámája a nürnbergi perben tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt, zavaros elméjű vezetőt, Hitler helyettesét mutatja be. A náci eszme által űzött, Jézus- és hitvesztése miatt a führerbe kapaszkodó figuraként érzékelteti: hol minden emberségét felemésztett, bűnét látni képtelen állatnak, hol félelemtől földig rogyó sérült léleknek. 

Az előadás után a nézőket közönségtalálkozó várta a Tudomány és Technika Házának előtérben. A házigazdák borral és zongoraszóval fogadták a közönséget, a művész pedig a produkció után kulisszatitkokról mesélt.  

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Lesz folytatás

Ahogy azt Czikora Ágnestől a rendezvény kommunikátorától megtudtuk ezt első előadást, még négy másik követi, hiszen a „Harsányi Attila és vendégei” programsorozat folytatódik. A háromszáz férőhelyes színházteremben a Miskolci Nemzeti Színház színművésze és vendégei lépnek majd fel: április 29-én Jordán Tamás jön Miskolcra: egy stand-up estet elegyít a versmondással. Az előadás címe A széllel szembe. Május 6-án Laár András Már majdnem az, de még nem című estjén több szerepben is megmutatkozik: lesz költő, Besenyő Pista bácsi és Edebede bácsi. Május 13-án különleges improvizációs esten működnek közre a Miskolci Nemzeti Színház művészei. Az utolsó pedig május 27-én lesz Hegedűs D. Gézával Hallgatni akartam címmel. 

A TTH színpad művészeti vezetője Harsányi Attila és a programsorozat házigazdái bíznak benne hogy az Tudomány és Technika Háza sikeresen ad otthont majd egy kávéházi amfiteátrum hangulatú színháznak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában