CineFest

2024.04.12. 20:31

CineGasztro: ízelítő a francia íz-és filmkultúrából (fotók, videó)

Pénteken a Művészetek Háza előtti téren a francia kultúra köré szerveződött a borok és ízek seregszemléje. 19:30-kor pedig az Uránia Art moziteremben bemutatták a francia Jeanne du Barry A szerető című filmjét.

Édes Richárd

Fotó: Vajda János

A Cinegasztro ezúttal egy francia filmre és az ehhez szervesen illeszkedő gasztronómiai kínálatra összpontosított a Művészetek Háza előtti téren.

A helyi vendéglátók bársonyos borokkal tisztelegtek a francia borkultúra előtt. Az érdeklődők megízlelhették a Pinot Blanc és a Zenit háziasítását, a Bükki Kékfrankos Rozét és több finom bort, ami kapcsolódik a franciákhoz. 

A zene sem maradhatott ki az élménykavalkádból. Un petite chanson címmel élő sanzon szórakoztatta a látogatókat, akik megkóstolhatták a crépe-et, a finom kacsát, a sült fokhagymamártást, a különleges desszerteket és a francia gasztronómiából kihagyhatatlan sajttálat. 

A rendezvényt egy francia film vetítése zárta. A szerető című alkotás szerepelt a Cinefest legutóbbi versenyprogramjában, és felvillantja a francia kultúra izgalmas oldalát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában