Kiállítás

2024.04.14. 13:03

A képzőművészet mindenkié - Jubileumi kiállítás a Fazekasban (fotókkal)

Miskolc - A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fennállásának 60. évfordulója alkalmából képzőművészeti kiállítás nyílt az iskola aulájában. A kiállítás képeit az iskola jelenlegi és volt tanárai, tanítói és már felnőtt diákjai adták.

A megnyitó meghitt hangulatát Vihula Mihajlo és tanítványa, Budai Péter Keve gitárjátéka és Kascsák Viktória tanítványa, Bakos Kristóf szavalata adta meg.

Cseke Gábor, az iskola igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd átadta a szót Balláné Veres Aranka egykori tanárnőnek, aki az itt folyó képzőművészeti oktatás megálmodója és elindítója volt. Beszédében felidézte a kezdeteket, és személyes élményeit. A Fazekasban eltöltött több mint negyven évet és azt, hogyan jelent meg a Fazekasban a zene és a tánc mellett a képzőművészet. Ezzel vált teljessé a Fazekasban a művészeti oktatás.

- Jó volt hallgatni a történeteket, mely megidézte a múlt eseményeit; látni a közönség sorai között volt tanár kollégákat, volt és jelenlegi tanítványokat, ahogy együtt emlékezik több generáció; honnan indult és hol tart jelenleg a Fazekas.

A kiállítás másik érdekessége, hogy a „hivatásos” alkotók mellett kémia-, földrajz tanárok, tanítók, iskolatitkár és pedagógiai asszisztens alkotásai egyaránt helyet kaptak, ezzel reprezentálva, hogy az alkotás, az önkifejezés örömteli eseménye nem függ kortól vagy végzettségtől. A képzőművészet mindenkié.

A kiállítás 2024.04.08-tól 04.22-ig tekinthető meg a Fazekas iskola aulájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában