Tárlat

2024.01.26. 13:00

Múlt és jelen - kiállítás Gál Gyula festményeiből

Gál Gyula festőművész kiállítását nyitották meg a Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban.

Boon.hu

Múlt és jelen című kiállítás Gál Gyula festményeiből.

Fotó: Bujdos Tibor

Csend és nyugalom, séta a parkban, téli táj, kemence melege. A címek Gál Gyula festőművész alkotásait rejtik. A magyar kultúra napja alkalmából a Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban nyitották meg a kiállítást, mely a Múlt és Jelen elnevezést kapta. 

„Megtiszteltetés számunkra, hogy helyt adhatunk ennek a kiállításnak, hogy Gál Gyula kölcsön adta nekünk a festményeket. Szeretnénk, ha a kollégium lakói esztétika nevelésben is részesülnének.” – mondta el Pauleczki Imre a Miskolci Petőfi Sándor Kollégium Teleki Tehetséggondozó Tagkollégiumának tagintézmény-vezető.

A zeneszó és a versek után a kiállítást Herczeg István nyugalmazott általános iskolai igazgató, neveléstörténész nyitotta meg. „Gál Gyula hívogat minket vissza a gyökerekhez. A termőföld, a táj, a természet, az állatok világa az értékteremtő munka közegéhez. A művész a két keze munkájával tesz le teljesítményt az asztalra. Művészetét képeit nem tudja visszaadni semmilyen modern eszköz. face to face kell látni azokat. Be kell lépni és célszerű belehelyezni magát legalább egy kis időre a szemlélőnek. Képei látásmódja mögött szinte kivétel nélkül megtapasztalható sajátossága, egy bizonyos nézőpont” - mondta el a nyugalmazott általános igazgató. Kiemelte, a rohanó világban a nyugalom szigetére érkezik a szemlélődő Gál Gyula képeit nézve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában