Újratöltve

2023.12.19. 19:30

János vitéz, másodszor

Felújította nagy sikerű táncelőadását a Miskolci Balett.

Boon.hu

Ismét látható a Miskolci Nemzeti Színházban a Miskolci Balett előadása - Petőfi Sándor János vitézét felújítva vitték színre

Fotó: Éder Vera, MNSZ

Négy éve mutatta be Petőfi Sándor klasszikus művét a Miskolci Balett, a társulat alapító vezetője, Kozma Attila koreográfiájával és rendezésében. A művet 6 éves kortól ajánlották reménybeli nézőiknek, és valóban: az előadás képes minden nézői korosztályt megszólítani. 

Petőfi örök – írta a Miskolci Balett és Kozma Attila János vitéze láttán lapunk ajánlójában Bujdos Attila. „Szerethető meseként adja vissza Petőfi Sándor történetét a Miskolci Balett. Kozma Attila rendezése nem a költői nagyságnak és az irodalmi mesterműnek kijáró ájult tisztelettel közelít, hanem a feladatára figyel: hogyan lehet egyáltalán elmesélni ezt és itt. Így, így. Követi a történetet, utat nyitva a tiszta érzéseknek: ez bizony hullámvasút, szerelem és magány, öröm és bánat, kísértés és nemet mondani tudás mélysége és magasa. Sorsdobálta élet faluszélétől Tündérországig, valakiségtől a Valakiségig. A hős születése. Minden pillanat odakínálja magát az átélhetőségnek: viccesen, szomorúan, vadul, az elérzékenyülésig megcsendesedve” – olvashatták lapunkban a premier után. A társulat változásai után a napokban új szereposztással hozta vissza az előadást a teátrum. 

A Kamaraszínházban legközelebb december 30-án, majd januárban 13-án, 16-án és 17-én élhetik újra a nézők az élményt, amit a balett táncosai és hangjukat kölcsönözve a Miskolci Nemzeti művészei nyújtanak. 

Megjegyzendő: Kozma Attila Petőfi Sándor másik nagyszerű művében, A helység kalapácsában is meglátta a lehetőséget – ebből táncmímet készített. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában