Könyvbemutató

2023.11.14. 10:27

Drámákat írtak Miskolcról

Flexagon drámák címmel Mészáros Gabriella és dr. Kovács Sándor könyvbemutatóját tartják a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban november 16-án (csütörtökön) délután fél 5-tól.

Mészáros Gabriellával  és dr. Kovács Sándorral Brézai Zoltán, a könyvtár munkatársa beszélget.  A szerző- és házaspár ötven éve jár színházba, imádják.  Hiányolták viszont a miskolci drámákat, így úgy döntöttek, írnak néhányat a Miskolci Nemzeti Színház fennállásának 200. évfordulója alkalmából, szándékuk szerint ehhez is hozzájárulva a születésnapi ünnepségsorozathoz.

Az 560 oldalnyi, a Miskolci Bölcsész Egyesület kiadásában megjelent könyv nyolc drámát tartalmaz, köztük komédiát, tragédiát, színművet, ellenszínművet, abszurd drámát, amelyek mind a szerzők tollából születtek. Dr. Kovács Sándor munkájukról portálunknak nemrégiben így fogalmazott: meg kívánták mutatni, hogy a miskolciak is tudnak drámát írni, és szerintük nem is akármilyet!

A csütörtöki rendezvényen ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a drámákról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában