Kiállítás

2023.07.26. 16:00

Egy vár attól vár, hogy van benne élet

A szakkör munkáiból záró kiállítást rendeztek kedden, a Szerencsi Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában.

Serfőző László

Értékőrzők a saját munkáikkal

Fotó: Serfőző László

A pandémia után nehézkesen indult újra a közösségi élet a kultúra, a hagyományápolás területén is. A kormány hozott egy határozatot a szakköri foglalkozások beindításának támogatására a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálása mellett. Ezt a lehetőséget ragadta meg a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár és tavaly két új szakkörrel, a nemezelőssel és a kürtös kalács készítőssel jelentkezett a programba.

Király Judit, a szerencsi intézmény megbízott igazgatója immár az előbbi csoport munkáiból válogatott záró kiállításon jegyezte meg, hogy a programhoz szükséges anyagokat a Nemzeti Művelődési Intézet adta, nekik a minimum ötfős csoportokat kellett biztosítani húsz szakköri foglalkozás erejéig. A szakkör megalakult, minden feltételt biztosítottak, az oktatást egy profi szakemberre, Kóra Judit ötvösre bízták, aki nemezeléssel kapcsolatos tudását Békéscsabán szerezte meg.

A szakkör sikeresen vette az akadályokat, munkáikból záró kiállítást rendeztek kedden, a Szerencsi Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Az eseményen Nyiri Tibor, a város polgármestere gratulált a csoportnak hangsúlyozva beszédében a hasonló közösségek megalakulásának fontosságát.

Fotó: Serfőző László

– Nagyon jó, hogy vannak ilyen szerveződések, nagyon jó, hogy vannak olyan emberek, akik vevők erre, reménykedjünk, hogy a gyermekeink is vevők lesznek rá. Az oktatásban az intellektus fejlesztése nagyon fontos, a szakköri foglalkozások a kisebb féle tehetséggondozás színterei, én azt kívánom, legyen a városnak minél több hasonló, vagy bármilyen szakköre az érdeklődési téma szerint. A vár attól jó, ha van benne élet, van benne kultúra, van benne érték és vannak benne értékőrzők – hangsúlyozta Nyiri Tibor.

A mini kiállítás állandó jelleggel látható a szerencsi Rákóczi-vár Gyermekkönyvtárában.

Szerencs hírei a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában