Kis színészek

2023.03.17. 13:51

Mesefesztivál Nyékládházán

Hetedik alkalommal rendezték meg Nyékládházán, a Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda és Bölcsődében a Mesefesztivált pénteken délelőtt.

SZ

– A pandémia miatt az elmúlt 2 évben elmaradt az óvodánkban a már hagyománnyá vált Mesefesztivál, az idén még nagyobb lelkesedéssel készültünk erre a programra. Ezúttal öt település gyermekei és óvodapedagógusai vettek részt a találkozón – tájékoztatott Gálné Vasvenszki Judit intézményvezető.

Mint megtudtuk, a szakmai napnak óriási jelentősége van az intézményben. A meseolvasás és az élő mesemondás napjainkban felértékelődött. A számítógépes játékok világában üde színfolt az, hogy a gyermekek fantáziája megindul és képzeletükben életre kelnek a mesék szereplői. A mese által értelmi és érzelmi képességhez, tudásgyarapodáshoz jutnak a gyermekek. Fejlődik a beszédkészségük, szókincsük és a mesedramatizálás közben kijátsszák magukból az esetlegesen kedvezőtlen behatásokat, negatív élményeket.

A Mesefesztiválon a város és az intézmények vezetői is érdeklődve nézték a kis színészeket, akik színes ajándékokkal térhettek vissza óvodájukba.

A résztvevő intézmények:

nyitótánc: Nyékládházi Toporgók Tehetségműhely; Kistokaji Óvoda, Bölcsőde és Konyha, az előadott mese: A kisgömböc;
Mályi Gézengúz Óvoda, az előadott mese: Dióbél királyfi; Szirmabesenyő, Napsugár Óvoda, az előadott mese: A három nyúl; Nyékládháza, Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda és Bölcsőde, Pillangó csoport, az előadott mese: A kiskakas gyémánt félkrajcárja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában