Pop-up kiállítás

2023.02.09. 15:00

Új értelem a formákhoz

Tállya felújítás alatt lévő Huszita-házában nyílt meg Szunyog Júlia Mici szobrászművész pop-up jellegű kiállítása a napokban.

SFL

Fotó: Serfőző László

A „Nyomokban tartalmaz” című összeállítás átfogó anyagot mutatott be a közelmúltban Tállyára költözött művész eddigi munkásságából, az érdeklődő közönség még egészen friss, eddig be nem mutatott darabokat is láthatott.

A Felvidékről származó Szunyog Júlia Mici fiatal művész, egyfajta gyűjtögető, jár-kel, túrázik, megfigyel, alkotásaihoz minden természetes anyagot felhasznál, legyen az fű, kagyló, uszadék fa, csont stb. Pályájában két irány figyelhető meg, amelyek harmonikusan egészítik ki egymást. Egyrészt a gyűjtött tárgyak tanulmányozása, nagyítása, mintázása, szoborrá faragása, másrészt a talált anyagokból való konstruktív építkezés, ami lehet akár relief, vagy varrt kép, akár monumentális installáció. 

Pop-up kiállítás, jobbra a művésznő | Fotós: Serfőző László

Személyiségének karaktere mindenben megjelenik, törődését ugyanúgy alkalmazza az anyagok összekapcsolásában - legyen szó akár varrásról, akár szerelésről – mint emberi kapcsolataiban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában