Jubileum

2023.02.11. 16:30

Miskolcon, az Egressyben indult a pályájuk

A zeneiskola egykori diákjait hívja vissza koncertezni, akik országos, sőt nemzetközi elismerésre tettek szert.

HE

Krausz Adrienne

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepli ebben a tanévben a Miskolci Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola. 

Ebből az alkalmából olyan egykori diákokat hívnak vissza koncertezni, akik azóta országos, sőt nemzetközi elismertségre tettek szert. Szeretnék, ha az egész város megismerné azt az értéket, amit a zeneiskola képvisel immár 70 éve Miskolcon. Március 4-én este 6 órától kamaraestre várják az érdeklődő közönséget a Zenepalotába, melynek fellépői Németh Judit operaénekes, Simon Izabella zongoraművész, Nagy Gabriella és Oláh Gabriella hegedűművészek, Fazekas György brácsaművész és Balog Endre csellóművész. Műsorukon Mozart, Beethoven, Brahms, Liszt és Respighi művek hangzanak el. 

Koncert és kurzus 

Simon Izabella

Március 31-én este 6 órától pedig egy zongora szólóestre várja a közönséget az intézmény. Krausz Adrienne, Svájcban élő zongoraművész ad koncertet szintén a Zenepalotában. Előadásában Chopin, Debussy és Bartók népszerű művei csendülnek fel. Másnap délelőtt a zongoraművész kurzus keretein belül adja át tudását és tapasztalatait Miskolc legígéretesebb zeneiskolás, szakgimnazista és egyetemista zongoristáinak. 

Németh Judit

A programok a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezi meg az Miskolci Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola További információk az iskola honlapján találhatók. A belépés díjtalan. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában