Anchorless Bodies

2023.01.27. 13:00

Tiszta szívvel és alázattal érdemes zenélni

Kijött az új NusKull-lista 2022 legjobb underground albumairól.

ÉM

Anchorless Bodies

"Visszanézve elég király év volt ez a 2022 is, már ami a hazai gitározós underground alkotásait illeti. Listánkból kiderül, mik voltak az év legpengébb albumai" - írja a NusKull.hu. A szakportál felsorolásában az előkelő második helyet szerezte meg a miskolci Anchorless Bodies Lélekhozó eső című albuma.

"A hazai dallamos hardcore-rajongók egyik legkedvesebb zenekara az Anchorless Bodies, akik a 2019-es EP után tavaly a harmadik nagylemezüket adták ki, és kétségtelen, hogy a műfaj keretein belül a Lélekhozó eső bizony jött, látott és győzött. Hangzás terén a korábbi anyagokat idézi, ugyanakkor letisztultabb és sokkal inkább kimunkált. Legyen szó akár a vadul vágtázó dob- és gitártémákról, a szomorkás és szállós dallamokról, az elkeseredett ordításról vagy a lírai dalszövegekről, a miskolci srácok minden téren remekelnek. Ha pedig ez még nem lenne elég: az anyag elejétől a végéig leköt, nem kalandozol el, hála a remekül összetákolt dalszerkezeteknek és a melankolikus hangulatnak, ami végig körbelengi a lemezt. Ráadásul amint a végére értünk, már hallgatnánk is újra, mert talán az előző körben még nem fájt eléggé (a lehető legjobb értelemben), újra és újra magadra akarsz ismerni, és még nem porzik a könnycsatornád. Az Anchorless Bodies tavaly újabb bizonyítékot hozott arra, hogy tiszta szívvel és alázattal érdemes zenélni, máshogy egyáltalán nem. (KG)" - méltatják a banda teljesítményét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában