15 éves az Átjáró

2022.12.27. 12:30

A Vadkeleti édenjeim és az Átjárósok kedden este a Grizzlyben

December 27-én (azaz ma) délután tartják a miskolci, 15 éves Észak-Keleti Átjáró Egyesület 15 éves jubileumi évének zárását kötetbemutatókkal, kiállítással és egyéb programokkal.

Az Átjárósók korábbi rendezvényén. A képen: Szepessy Zsuzsanna és Horváth Zoltán vendégek, Árvai Sityu zenész, egyesületi tag, Darázs Richárd elnök és Kapusi Krisztián tag

Fotó: Ádám János

Az esemény helyszíne az Új Grizzly söröző lesz a Városház téren. Az Átjáró taggyűlés és évzáró délután 4-kor kezdődik, kvízjáték, beszélgetés várja az érdeklődőket az egyesület 15 évéről, ide főként a tagokat, önkénteseket, aktivistákat és partnereiket várják a szervezők.

Este 7-től Halász Ágnes Vadkeleti édenjeim című kötetének bemutatója lesz, este 8-tól pedig a záróprogram kezdődik: Buheráék a kilátóban címmel kiállítás, majd a Miskolci Útikalauz III-IV. kötetbemutató és a Célvárosi Cuccok divatbemutató rendezvényekkel.

Halász Ágnest az új kötetéről kérdeztük, amely az Átjáró-kiadványok új darabjaként jelent meg. A szerzőnek ez már a második kötete, az első az egyesület másik, a Privát félmúlt sorozata kiadványaként látott korábban napvilágot.

Sok-sok zene

– A mostani írás is családtörténet, az elmúlt 100 év kortörténete rajzolódik ki benne, a társadalmi változásokat próbáltam bemutatni  – mondta. S mivel a família majd' minden tagja zenész, így a könyvbemutatót számtalan zenei betét kíséri. 

– A dalokat az említett 100 év slágerei közül válogattuk – árulta el. Minden korszakból igyekeztünk a legjellemzőbbeket kiválasztani, így elhangzik például a Meseautó egyik slágere ugyanúgy, mint a háború idejéből a "Tanulj meg, fiacskám komédiázni...", vagy későbbről a "Neked írom a dalt...", vagy épp a rendszerváltás idejéből a "Repül a bálna...". Az esten a család tagjaként fellép Árvai Sityu (a férj) és testvérei, Árvai Ildi és férje Ladó (Ildi Rider zenekar) és Árvai Laci, valamint Veréb Tamás, aki Ágnes veje. 

A szerző történeteket mesél majd az említett korszakból, a beszélgetés moderátora Kapusi Krisztián lesz.

– Úgy egy órásra tervezzük a zenés kötetbemutatót – árulta el. Megtudtuk azt is, hogy az Átjáró-kötetek következő két darabja (Kapusi Krisztián és Bereczki Zoltán tollaiból) már készen vannak, azokat is hamarosan bemutatja az egyesület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában