Jubileum

2022.12.27. 20:49

A tizenötödik évüket zárták kedden az Átjárósok (fotókkal)

Könyvbemutatóval, kiállítással és más programokkal zárta jubileumi évét a miskolci civil egyesület.

Fotó: Bujdos Tibor

Nemcsak a most megjelent könyvről beszélgettek, hanem koncertszerű volt a hangulat kedd este a Grizzlyben, ahol Halász Ágnes Vadkeleti édenjeim című könyvének bemutatójára gyűlt össze a közönség. A szerző ugyanis az Árvai-család tagja, ahol igen nagy az egy főre eső zenészek száma, ők pedig a könyvbemutató egyes részleteit dalokkal fűszerezték. Fellépett Árvai Sityu (Ágnes férje), Árvai Ildikó, az Ildi Rider zenekar énekese,  akinek a férje, Ladó gitározott, Árvai Laci dobolt, és a műsort Veréb Tamás éneke is színesítette, aki történetesen Halász Ágnes veje.

Az izgalmas könyvbemutató – a kötet a 15 éves Észak-Keleti Átjáró Egyesület Átjáró-köteteinek kiadványa – csak egy szelete volt a keddi rendezvénysorozatnak. A program már délután elkezdődött, az egyesület ugyanis a most záruló évet a jubileumnak szentelte, és ennek záróeseményei voltak a keddi programok. Délután beszélgetés várta az érdeklődőket, ide főként a tagokat, önkénteseket, aktivistákat és partnereiket várták a szervezők. Ezután jött az említett zenés könyvbemutató, este 8-tól pedig a záróprogram koronája: Buheráék a kilátóban címmel kiállítás és a Miskolci Útikalauz III-IV. kötetének bemutatója.

Sok minden történt

– Nagyon sok minden történt az idén az egyesületben – mondta portálunknak Darázs Richárd elnök. – Halász Ágnes könyvén túl több más kiadvány is az olvasók elé került az idén, az Átjárók-sorozat két új kiadványát (Kapusi Krisztián és Bereczki Zoltán kötetei) pedig a közeljövőben mutatják majd be. 

A keddi estén az Útikalauz-sorozat Lillafüredről, valamint a Népkerttől a belvárosig szóló kiadványait ismerhették meg az érdeklődők, valamint az egyesület által kiadott meséskönyvet, Elveszettnek hitt mesék Fényesvölgyből címmel.

– A jövő év is izgalmasnak ígérkezik – jegyezte meg Darázs Richárd. A tervezett kötetbemutatókon túl a tavalyiakhoz hasonlóan újra terveznek városi sétákat, kamajátékokat. Tervük van bőven, de hogy pontosan mi valósul majd meg, az a pályázatokon való szereplésektől is függ.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában