Múzeumi melegedő

2022.11.21. 20:30

Művész, „Hazai Pályán”

Orosz-Stefán Renátával folytatódik a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria új sorozata – művek és gondolatok – első kézből.

ÉM

Orosz-Stefán Renáta

Fotó: Bujdos Tibor

Kerekasztal-beszélgetéssel nyitotta a Hazai Pálya című, új sorozatát a Herman Ottó Múzeum a napokban. Az első alkalommal Varga Éva szobrászművész, Kishonthy Zsolt művészettörténész, Szeszák Ádám képzőművész, Lenkey-Tóth Péter festőművész, valamint Kónya Ábel tagintézményvezető beszélgetett egyebek között arról, mit jelent és milyen minőséget képvisel, mekkora érdeklődést jelez a hazai pálya az itt élő művészek számára.

A Miskolci Galéria rendezvénysorozata november 24-én 17 órától újból várja a látogatókat a Pannon-tenger Múzeum kiállítóépületébe, új fejezetet nyitva a programsorozatban, teret engedve egy-egy alkotó számára, hogy időszerű művészeti törekvéseiről számot adjon az érdeklődő közösségnek. Elsőre Orosz-Stefán Renáta képzőművész lesz az előadó. Mint ismert: a napokban zárult önálló kiállítása a MissionArt Galériában, Miskolcon. Ennek apropóján készült vele interjúnk, amelyben egyebek között arról beszélt: "Jól esik alkotni. Jó, hogy megszületnek a művek. Egyensúlyban van ez azzal, hogy oktatom is a művészetet – összekapcsolódik az alkotás és a tanítás. Volt, hogy közösen alkottunk a gyerekekkel, aztán egy kiállításon látták a képemet, és felismerték: jelen voltak abban a pillanatban, amikor született. Nemcsak azt látják, hogy valamiről beszélek, de azt is, hogy benne vagyok." 

Várhatóan szóba kerülnek az Alkotóházban szervezett táborokban szerzett tapasztalatai is, és az: hogyan lehet a fiatalokat bevonzani a galéria tereibe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában