Adventi programok

2022.11.10. 16:41

„Az ünnepvárás mindenkié!”

Ennek a mottónak a jegyében ismertették az Miskolci Kulturális Központ adventi programjait.

DA

A nehéz helyzetben is szeretne fényt gyújtani a miskolciak szívében a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ünnepi programjaikat 2022. november 10-én sajtótájékoztató keretében ismertették. 

„Decemberben is jelentkezik a Sikertörténetek, a Jazz Inside, az ArTTér-találkozások” – mondta Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. „Ekkor fogjuk bemutatni a MÜHA Klubot, ahol zenekarokat látunk majd vendégül interjúval és akusztikus koncerttel összekötve. Első alkalommal tervezünk szilvesztert a miskolci Művészetek Házában. Az első részben a Dumaszínháztól érkezik Benk Dénes és Hajdú Balázs humorista. A második részben pedig a Miskolci Nemzeti Színház művészeivel fogunk együtt mulatni. A vacsorával egybekötött óév búcsúztató partira VIP-jegyet kell váltani. 

„December 4-én és 11-én egész nap ingyenes adventi programokkal várjuk a gyermekes családokat. Meseelőadásokat láthatnak, karácsonyi mesekuckót rendezünk be, kézműves foglalkozásokat tartunk és néhány zenekart is meghallgathatnak. Művészeti középiskolások számára fényfestő versenyt hirdetünk – tájékoztatott Halászné Rőthy Anita, a miskolci Művészetek Háza intézményvezetője. „December 18-án kibővített termelői vásárral várjuk a látogatókat, zenei fellépőkkel, állatsimogatóval, kézműves foglalkoztatóval.” 

Muszorgszkij és gyerekfilmek 

„Az adventi időszakban elsőként Muszorgszkij, Egy kiállítás képeit fogjuk előadni. Megtartjuk december 4-én a Ciróka Babakoncertünket a zenekari székházban. December 19-én pedig adventi templomi hangversenyt tartunk a Búza téri görögkatolikus székesegyházban. Újévi koncertjeink is lesznek és meghirdetjük a Jamaha koncertsorozatot” – ismertette Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője. 

„Adventben gyerekfilmekkel kedveskedünk nézőinknek. A héten kezdődött a Válogatás a 18. CineFest filmalkotásaiból. November 13-án lesz a 7. Európai Art Mozis Nap. Készülünk Lengyel és Francia Filmnapokkal is. Továbbá folytatódik a Szépkorúak Filmklubja. Novenber 19-én a Larry című filmet fogjuk bemutatni közönségtalálkozóval, amely egy Ózd környéki származású repper fiúról szól. November 19-20-án kapcsolódunk az Országos Rajzfilm Ünnep produkcióihoz” – sorolta Bíró Tibor, a CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában