Kultúra

2022.09.23. 12:00

Jubileumi dalostalálkozó Mezőkövesden

Tizedik alkalommal rendezték meg a Megyei „Röpülj Páva” dalostalálkozót.

ÉM

A nagyszabású eseményen Tállai András a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi köszöntőt. „A Röpülj Páva dalosversenyek 1969-től 1981-ig voltak, de 2012-ben Felszállott a Páva néven újraindult a mozgalom és mind a mai napig él, vannak versenyek gyermek és felnőtt korosztályban. Ennek a kezdeményezésnek a kitalálója és szervezője Vass Lajos volt. Nagy öröm számunkra, hogy Borsod megyében Röpülj Páva néven minden évben megrendezik a találkozót, melyhez szívből gratulálok – mondta Tállai András, aki hozzátette Mezőkövesd mindig szívesen fogadja a dalostalálkozót, mivel a városban a kultúra fontos szerepet tölt be.

A rendezvényt dr. Fekete Zoltán polgármester nyitotta meg, továbbá Lenkey Béláné, a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnöke is mondott köszöntőt.

A dalostalálkozón összesen tizenhét műsorszámot tekinthettek meg az érdeklődők. Fellépett többek között a kassai Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a mezőkeresztesi Jó Barátság Nyugdíjas Klub, míg Mezőkövesdet a Matyó Nagymama Klub Egyesület képviselte a Közösségi Házban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában