Háttérből előtérbe

2022.09.24. 12:00

Amikor a hóhért akasztják

Különleges alkalmat kínál az „Irodalom a kertben” című sorozat szeptember 30-ára.

ÉM

Fecske Csaba és Kégl Ildikó

Fotó: ÉM

No, nem olyan vészes a dolog, mint ahogy a cím sugallja. Csupán arról van szó, hogy a Feledy-ház Múzsák Kertjében „Irodalom a kertben” cím alatt évek óta futó kulturális rendezvénysorozat ötletgazdája és háziasszonya, Kégl Ildikó legközelebb, azaz szeptember 30-án szépíróként fog bemutatkozni. Fecske Csaba, a pályatárs barát vállalkozott arra, hogy az eddig mindig háttérbe vonult szépírót bemutassa az érdeklődő közönségnek.

Kégl Ildikó személyében ismeretlen ismerőssel találkozhat a Múzsák Kertje törzsközönsége. Ismerőssel, hiszen rendezvényről rendezvényre találkozhat vele, mint felkészült műsorvezetővel, de mint szépíróval eddig nem találkozhatott. Megérdemli, hogy íróként, költőként is megismerjék őt.

Írásai (novellák, versek, recenziók, esszék, szociográfiák) rendszeresen jelennek meg az irodalmi folyóiratokban. Legutóbbi novellás kötetét – Ásó kapa, légypapír – nagyon kedvezően fogadta a kritika, számos pozitív értékelő írás jelent meg róla folyóiratokban.

Az utóbbi időben verseket is ír, szenzibilis költeményeit rendszeresen közlik a folyóiratok. Első verseskötete megjelenés előtt áll.

Kégl Ildikó újságíróként kezdte pályáját, a Magyar Hírlap munkatársaként írta meg Olaszliszka, egy lincselés naplója című könyvét, mely a néhai Szögi Lajos tanár közfelháborodást keltő kegyetlen meggyilkolásának történetét dolgozza fel periratok és bírósági jegyzőkönyvek alapján. A szerző az ügyet érintő minden bírósági tárgyaláson jelen volt.

Tagja a Magyar Írószövetségnek, a Magyar PEN- clubnak, a Magyar Újságírók Országos szövetségének. Jelenleg szellemi szabadfoglalkozású.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában