Mezőcsáti Színtársulat

2022.07.27. 15:00

Előadás Tojamában, városnézés Tokióban

A fővárosban a nyári olimpiai létesítményeket is látni fogják.

Kolodzey Tamás

A Mezőcsáti Színtársulat. Fotó: olvasónktól

Nagy útra készülnek a Mezőcsáti Színtársulat tagjai, akik július 28-án indulnak Japánba, és augusztus 5-én érkeznek haza.

Nagy megtiszteltetés

– Negyvenhárman kelünk útra a felkelő nap országába – mondta Siposné Horváth Anita polgármester, majd így folytatta: – A Tojama városában sorra kerülő nemzetközi fesztivált 2020-ban rendezték volna, de a járvány miatt többször elhalasztották. A felejthetetlennek ígérkező túránknak az a története, hogy az általunk kiküldött videóanyag alapján beválogattak minket a szereplők közé. Öt évvel ezelőtt, 2017 decemberében alakultunk, és a romániai után ez lesz a második külföldi „portyánk”. A Távol-Keletre ritkán repülhetünk, így természetesen nagyon örülünk a lehetőségnek, és kicsit izgulunk is. Számunkra nagy megtiszteltetés, hogy a dél-borsodi kisváros hírét elvihetjük a világba. Tojamában egy előadásunk lesz, és megnézzük a fővárost, a legutóbbi nyári olimpiának otthont adó Tokiót is.

Mezőcsát első embere közölte, utazásukat az önkormányzaton kívül civil szervezetek és vállalkozók támogatják, de a költségek előteremtéséhez pályázaton és adományok révén is szereztek pénzt.

Jó tudni

Tojama a saját nevét viselő prefektúra fővárosa, amely a Japán-tenger partján terül el. A mintegy félmillió lakost számláló település Nagoja várostól 200 kilométerre északra, Tokiótól pedig 300 km-re északnyugatra található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában