Három parádés nap

2022.07.30. 15:00

Elkezdődött a Matyóföldi Folkfesztivál

Háromnapos rendezvényt kínálnak, mindezt ingyenesen.

ÉM

A nyitó estén a Dobroda zenekar muzsikált a táncházban

Fotó: MU

Elkezdődött pénteken a háromnapos Matyóföldi Folkfesztivál Mezőkövesden. A rendezvény programját úgy állították össze, hogy az egész családnak élményt nyújthasson. Változás a korábbiakhoz képes, hogy idén nem vasárnap, hanem ma este rendezik meg a táncos felvonulást és a néptáncgálát. A fesztiválon színpadra lépnek a mezőkövesdi gyermek- és felnőtt-tánccsoportok, a helyi hagyományőrző csoportok, a tardi és szentistváni hagyományőrzők is. A rendezvény minden programja ingyenes, a vasárnapi 19 órakor kezdődő Magyar Nemzeti Táncegyüttes műsorára viszont érdemes előre regisztrálni, hogy mindenki kényelmesen tudja a Közösségi Ház színháztermében megtekinteni az egyedülálló folklór­előadást.

Programajánló

Július 30-án, szombaton

15.00 órakor Mezőkövesd Nagymama Klub Pávaköre, a Rozmaring Néptáncegyüttes, a tardi és a szentistváni hagyományőrzők lépnek színpadra,

16.00 órától pedig Boncsér Gábor tart jó kedvű hangszer bemutatót.

17.00 órakor a Kavicsos tónál folytatódik a program, ahol hortobágyi csikósok és a Varga Lovasiskola tartanak lovasbemutatót.

18.00 órakor indul a zenés táncos felvonulás a Széchenyi út-Mátyás király út-Eötvös út útvonalon a Táncpajtáig, itt valamennyi tánccsoport bemutatkozik a 19.00 órakor kezdődő Gálaműsorban.

Július 31-én, vasárnap

17.00 órakor a Vagabanda gólyalábasok műsora csalogatja közönséget a Közösségi Ház előtt,

19.00 órakor pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes "Kárpátok visszhangja" című előadása zárja a Matyóföldi Folklórfesztivál programjainak sorát.
A nagy érdeklődésre tekintettel ez utóbbi előadásra ajánlott előzetesen regisztrálni, az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában