Miskolci Nemzeti Színház

2022.06.15. 18:41

Évadzárót tartottak Miskolcon, az egyik legjobb magyar színházban

A jövőre kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház 198. évadát zárta be 2022. június 15-én.

Detzky Anna

Fotó: Vajda János

A társulat a pandémiás időszakot leszámítva is komoly eredményeket tudhat maga mögött. Béres Attila színházigazgató közlése szerint ma az egyik legjobb magyar színháznak tartják. A hagyományokhoz híven az évadzárón díjazták a színház kiemelkedő művészeit és hűséges dolgozóit.

Az elmúlt évadban Rózsa Krisztián színművész Junior Príma díjat kapott. Mészöly Anna színművész pedig Soós Imre-díjas lett. Kolozsi Balázs énekkari tag szakmai tevékenységéért elismerő oklevélben részesült az EMMI-től. Egyebek mellett az Észak-Magyarország napilap is kihirdette díjait, amelyet Hajdu Mariann szerkesztő adott át. Az olvasók által legjobbnak ítélt darab a Bolha a fülbe lett Rusznyák Gábor rendezésében. A legkedveltebb színművész díját pedig Bodoky Márk kaphatta az olvasók szavazatai alapján. Az eseményen Veres Pál, Miskolc polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában