Kiállítás

2022.05.12. 15:00

Diákok mestermunkáit állítják ki a galériában

Versenyképes művészeti tudásukról adnak számot a Balázs Győző Református Gimnázium tanulói ezekben a napokban.

Detzky Anna

A város napjához kapcsolódóan rendezi meg a református gimnázium a művészeti képzésben tanuló végzős növendékeinek nyilvános vizsgáit.

A Vizsgaremek bemutató május 12-én 17-től 20 óráig tekinthető meg a Miskolci Galériában, ahol az animációkészítő, grafikus és művészeti fotográfus szakmát tanulók mutatják be munkáikat.

A színházi táncos diákok pedig Viaszszárnyak címmel május 14-én 17 órától, a Művészetek Házában tartják vizsgaelőadásukat szakmai zsűri előtt. Mindkét rendezvény nyitott és ingyenes az érdeklődők felé is.

Bemutatkoznak a városnak

– Intézményünk művészeti szakgimnázium, amelynek ötéves képzését zárja le a jelenlegi képesítési vizsgáknak a Vizsgaremek bemutatója. Az iskola fő profilja az alkalmazott művészet. Olyan középszintű tervezői képességet adunk diákjainknak, amivel a megrendelők igényeit ki tudják szolgálni, akár otthoni munkavégzés keretében is – mondta Sziráki-Szűcs Gábor Péter, a Balázs Győző Református Gimnázium igazgatója. – Végzőseink jellemzően kiadványszerkesztő, webdesign, formatervező, látványtervező, vizuális kommunikáció és mozgókép szakokon, szakirányokon tanulnak tovább. A Miskolci Galériában a grafikusok webes arculattervezést, infografikákat és könyv­illusztrációkat mutatnak be. A fotósok a tárgyfotózástól kezdve a reklámfotózásig széles körű palettát hoznak. Az animációkészítők pedig a legmodernebb filmtechnikát prezentálják. A színházi táncosok bemutatója egy kétfelvonásos színpadi produkció lesz a Művészetek Házában, amely a Viaszszárnyak téma köré épül. Ebben a balettól kezdve a kortárs táncon át a néptáncig mindenféle műfaj megjelenik. Célunk, hogy a miskolci polgárok érdeklődését felkeltsük a fiatalok alkotásai, látásmódja iránt, hogy művészként megtalálhassák a helyüket ott, ahol felnőttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában