Ezer szín, ezer forma

2022.04.07. 13:00

Diákok alkotásaiból nyílt tárlat a Hermanban

A diákok rajzórán készített alkotásaiból nyílt tárlat a Herman-gimnáziumban.

Hegyi Erika

Régi hagyomány már a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban, hogy kiállítást rendeznek az intézményben a diákok legjobban sikerült festményeiből, rajzaiból.

 

Tehetségek

 

Így történt ez az idén is, az elmúlt héten tartották a megnyitót a tárlaton, amelyet azóta előszeretettel látogatnak az iskola tanulói és pedagógusai. A díszteremben elhelyezett paravánokon különböző stílusú, témájú festmények, grafikák, egyéb technikával készült alkotások találhatók.

 

– Hagyományosan a tanév vége felé nyitjuk meg a kiállításunkat az eltelt hónapok legkiemelkedőbb munkáiból – mondta Madarász Péter, a gimnázium intézményvezetője. – Ezeket a diákok a rajzórán kiadott témáknak megfelelően készítették, a legjobban sikerülteket a gimnázium két rajztanára, Bakos Júlia és Varga Ágnes válogatta ki. Ügyeltek arra, hogy a rajzok és festmények különböző műfajúak, különböző stílusúak legyenek. A tárlat általában két hétig látogatható. Az iskola tanulói szünetekben és a szabadidejükben előszeretettel nézik végig a diáktársak munkáit. Rajztanáraink számára is kiváló alkalom a kiállítás, hiszen a tanítási órán együtt nézhetik végig az osztállyal, elmagyarázhatják, hogy melyik alkotás miért jó, a diákok pedig inspirációt kaphatnak a következő festményükhöz vagy rajzukhoz – sorolta az intézményvezető. Hozzátette: nagy öröm az iskola pedagógusai számára, hogy a tanulók nem csupán a különböző tanulmányi területeken érnek el szép eredményeket, de a művészet és sport terén is megmutathatják tehetségüket.

 

A tárlatot egy olyan nyugdíjas pedagógus nyitotta meg, aki rajztagozatos és művészeti iskolába járó gyerekeket is tanított. Ő mondta, hogy a kiállított munkák bármelyik rajztagozatos iskolában megállnák a helyüket.

 

– Boldogok vagyunk, amikor kiderül, hogy vannak tehetséges gyermekeink. A pedagógiai programunkban a művészeti nevelés és képzés is kiemelt szerepet kap – tette még hozzá Madarász Péter.

 

(A borítóképen: A kiállítás képei a Herman-gimnáziumban. Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában