Filharmónia Magyarország

2022.02.07. 13:00

Ifjúsági hangversenyek előadóit keresik

A kiválasztott művészek vagy együttesek fellépési lehetőséget kapnak.

HE

Forrás: MW

Válogatást hirdet szólózenei előadóművészek és 2–9 fős kamaracsoportok számára a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft., hazánk nagy múltú, professzionális komolyzenei koncert- és fesztiválszervező társasága. 

 

A válogatást követően a szakmai zsűri által kiválasztott művészeknek fellépést kínálnak ifjúsági hangversenysorozatukban. 

 

A Filharmónia Magyarország évente átlagosan 1100 ifjúsági koncertet szervez az ország több mint 200 településén, ezáltal több százezer diáknak teszi lehetővé az élő zene megismerését. Interaktív koncertjeik fő célja, hogy a moderátor ne csak egyszerűen bevonja a gyerekeket az előadásba, hanem az általa elmesélt történetekkel hozzásegítse őket a hangverseny során megismert művek és információk összefüggéseinek megértéséhez. Koncertjeiken neves előadók lépnek fel rendszeresen, de fontos számukra a megújulás, a fiatalság újszerű megszólítása, az ifjú generációkkal való közös hang megtalálása

 

Változatos színpadkép 

 

Jelentkezni egy 40 perces ifjúsági műsor tervezetével lehet. Szükséges egy 5-10 perces videó- vagy hangfelvétel, mely nemcsak zenei részeket tartalmaz, hanem betekintést enged a moderációba is. A műsor legyen a célcsoport életkorának megfelelő, annak érdeklődési köréhez kötődő. A moderátor oktató-nevelő célzattal ismertesse az előadással kapcsolatos információkat. A műsorban elhangzó művek stílusa lehet komolyzene, népzene, dzsessz és ragtime vagy ezek keveréke, de akár a könnyűzene azon irányzatai is, melyek komolyzenei alapokra épülnek, és megmutatják annak értékeit. Előnyt jelent a kotta nélküli előadásmód és a változatos színpadkép. A jelentkezés határideje február 28-a, déli 12 óra. A meghallgatásokat március 22-én és 23-án tartják.

 

A kiválasztott művészek és együttesek 10-15 ifjúsági hangversenyen kapnak fellépési lehetőséget az együttes székhelyével megegyező vagy szomszédos megyékben. Egyedi esetekben felléphetnek a Filharmónia Magyarország más rendezvényein is: felnőttbérletes hangversenyeken, családi koncertsorozatokban, fesztiválokon. Részletek a Filharmónia Magyarország honlapján.

 

(A borítóképen: Gyermekeknek szóló Filharmónia-koncert. A Brémai muzsikusok című előadás hozta közel a komolyzenét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában