kiállítás

2021.11.28. 13:00

A művészet erejével nevelnek

Képzőművészeti kiállítás nyílt csütörtökön a miskolci baptista általános iskolában Nyitott Ajtó címmel.

Hegyi Erika

Forrás: Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda

Az intézmény a Baptista Művészeti Napok országos rendezvénysorozatához csatlakozva rendezte meg a kiállítást, melyen tanárai és diákjai munkái is láthatóak.

Fotó: Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda

– A iskolánk és óvodánk munkáját az első perctől az az elképzelés határozza meg, hogy az intézménybe járó, többségében hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek és családjuknak hosszú távon támogatást nyújtsunk a nevelés és oktatás segítségével – fogalmazott Molnárné Kertész Ildikó, az intézmény vezetője.

Fotó: Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda

Hozzátette: a kiállításon a pedagógusok munkái is megtalálhatók, hiszen több olyan kolléga van, akik szívesen alkotnak. Láthatók grafikák, festmények, de szőttesek és tűzzománc képek is. A gyerekek alkotásai között ott vannak azok is, melyek egy készülő meséskönyv illusztrációjaként készültek, ezek az alsósok munkái. A felsősök közül pedig a képzőművészeti szakkör tehetségei mutatkoznak be.

Fotó: Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda

Készült egy kisfilm is, ami bemutatja, hogyan készítették a felsősök a kiállításon is látható mozaikképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában