Irodalom

2021.10.07. 13:00

Akik közel állnak hozzá

Határkő II. címmel jelent meg a Szerencsen élő író és költő legújabb verses- és prózakötete.

Balogh Csilla

Forrás: Olvasónktól

A nemrég megjelent kötet Gaál Ernő 2001 óta keletkezett írásait gyűjti egybe, magában foglalva a Határkő című kötet műveit is, de találhatunk benne három Romhányi József-verset is. A 140 poémát, 31 novellát, a szerzőhöz közel álló személyek önéletrajzát és nyilatkozatát, valamint humoros írásokat is tartalmazó könyvből a tervek szerint 200 példány készül, amelyből 100 már megjelent.

A szerző ajánlása szerint az olvasmányos kötetben sokféle-fajta, jellemzően a 19. századi vonulatba sorolható írás szerepel: hazafias, szerelmes, tréfás. A kötet legsikerültebb verse a „Csigaszerelem”, legkedvesebb verse „A lélek börtönében”. – Attól különös és értékes a könyv, hogy a szívemhez közel álló emberek is helyet kaptak benne, az „Akik közel állnak hozzám” című rovatban – mondta Gaál Ernő. – 80 olyan személyt, barátot, ismerőst és családtagot találtam, aki az arcával együtt felvállalta, hogy bemutatkozik és közzéteszi a hozzám fűződő kapcsolatát. Büszke vagyok arra, hogy közöttük híres emberek is vannak, mint például Dévai Nagy Kamilla énekesnő. A novellák bűnügyi témákat, megtörtént eseteket dolgoznak fel. Ezeket az érdekes kis történeteket még azokban az időkben vettem föl és írtam le, amikor bűnügyi osztályvezetőként, illetve rendőrnyomozóként dolgoztam. Voltak olyan bűnözők, akik elmesélték, hogy miként hajtották végre az elkövetett bűncselekményeket, a lopást vagy a betörést, beszéltek az életükről, a párkapcsolatukról is.

Kuriózum

– A könyv olyan verseket is tartalmaz, melyek sehol máshol nem lelhetőek fel – hívja fel a figyelmet a különlegességre Gaál Ernő. „Mind édesanyám, mind pedig édesapám megőrzött olyan verset az utókornak, amit sehol nem lehet megtalálni, pedig az édesanyám által dédelgetett versnek a címét és a szerzőjét is ismerjük.”

A kötetet a szerzőtől lehet megvásárolni.

(A borítóképen: Gaál Ernő)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában