Koncert

2021.09.09. 10:00

A bányász fúvósok gálakoncertje a Zenepalotában

A 110 éves Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar fennállásának jubileuma alkalmából szerda este 6 órakor ingyenes gálaműsort ad Miskolcon, a Zenepalota Bartók termében. Az együttest Lendvai Péter karmester dirigálja.

A gálaműsorban a meghirdetett zeneműpályázatra érkezett darabok mellett a zenekar térzenei műsorának ismert dallamai is felcsendülnek. Elhangzó pályaművek, Bán László (Budapest): Adagio für Trompete, 1532 Ponzichter March, Nagy Zsolt Gábor (Pécel): Népdal-szvit, Sárvári József (Debrecen): A hegyi tündér tánca, Szilágyi Miklós (Kőszeg): SzinkóPereCX. A pályázat célja új, magyar, az amatőr fúvószenekarok számára is játszható és előadható darabok megszületése volt.

A zsűri tagjai: Ács Gyula, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanára, karnagy, zeneszerző, Kerek Gábor Közeledő, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, karnagy, zeneszerző, Szabó Ferenc Hidas Frigyes-díjas karnagy, a Mafumasz (Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség) elnöke, a győri Széchenyi István Egyetem tanára, a Győr Symphonic Band karnagya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában