Filmpremier

2021.08.30. 15:00

Óriási sikernek ígérkezik a Mentés Másképp

Dráma és humor, erős témákkal – Rózsa Gábor filmjének hétfőn lesz a miskolci premierje.

Dózsa Gergely

20210601 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Lajos András színművész.

Fotó: Bujdos Tibor

A filmiparban sokszor nehéz újat alkotni egy friss és érdekes témában, hiszen több százmillió forintig nőhet egy-egy mű elkészítésének költsége. Ezért sokszor a biztonságos megoldást választja a stúdiók többsége. Azonban Rózsa Gábor nem érte be azzal, hogy „tömeggyártott” filmet készítsen. Az alacsony költségvetésű filmek között is különleges a Mentés Másképp, hiszen teljesen önerőből és kevesebb mint 5 millió forintból készült el. Ez annak köszönhető, hogy nagyon sokan összefogtak ennek az álomnak a valóra váltásáért.

A filmben fontos szerep jut Lajos András színművésznek, a Miskolci Nemzeti Színház társulati tagjának, aki Krisztiánt, a főszereplő főnökét és morális opponensét játssza. Szerinte mindenkinek érdemes látni azt az alkotást, ugyanis a témája a depresszió, amit nagyon sokan vagy átéltek, vagy ismernek olyat, aki ilyen érzésekkel él, élt. A történet során Dóra, akit Dézsi Darinka játszik, depressziós már egy jó ideje, és a tehetős szülei, már mindent megpróbáltak, hogy meggyógyuljon a lányuk. Utolsó próbálkozásként az apa egy régi munkatársának fiához, Márkhoz fordul, akit Sándor Péter alakít. Márk könyvelő, de alternatív módszerrel gyógyítja a lélek betegségeit.

A freudi beszélgetésalapú terápia helyett úgy kezdi a lány életét befolyásolni, hogy arról ő ne tudjon.

Lajos András arról is mesélt lapunknak, hogy az általa alakított Krisztián a főszereplővel munkahelyi kihagyásai miatt kerül összetűzésbe. Hiszen a terápia kihatással van a munkahelyi teljesítőképességére. Persze nem csak a dráma miatt érdekes a film, ugyanis Virsinszki Zoltán Csabika szerepében hozza az ilyen témát tökéletesen kiegészítő vicces, ügyetlen karaktert.

Lajos Andrástól megtudtuk azt is, sok helyre elvitte a rendező a filmötletét, hogy támogatást szerezzen, mielőtt az önerő mellett döntött volna. Volt a visszautasítók között olyan is, aki Csabika karakterét idétlennek találta, de Rózsa Gábor nem engedett. Lajos András szerint pedig jól tette ezt, ugyanis az engedmény az egész film hangulatát változtatta volna meg.

A filmet augusztus 30-án este 7 órától vetíti a miskolci művészmozi. Utána Rózsa Gábor rendezővel és Lajos Andrással beszélgethet az érdeklődő közönség a Művészetek Háza kávézójában.

(A borítóképen: Lajos András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában