színházi elismerés

2021.04.20. 13:39

Rangos színházi díjat kapott Bodoky Márk

A MASZK Országos Színészegyesület Vezetősége 2021. április 16-i ülésén, a 2021. évi Soós Imre „pályakezdő” díjat Bodoky Márknak, a Miskolci Nemzeti Színház színművészének ítélte oda.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Fotó: EDER VERA

A hírt a teátrum közösségi oldalán jelentette be kedden.

– Nagy meglepetés számomra az elismerés és nagyon jó érzés. Egyáltalán nem gondoltam ilyesmire, hiszen az utóbbi hónapban, a színház zárva, a szakmámat kevésbé tudtam gyakorolni. Azonban nagy büszkeséggel tölt el a díj – fogalmazott Bodoky Márk.

Hozzátette, ötödik éve tagja a Miskolci Nemzeti Színháznak, nagyon jól érzi itt magát, szeret ehhez a társulathoz tartozni, és jó ízlésű színháznak tartja a miskolcit.

– Tűkön ülve várjuk, hogy mikor lehet újra közönség előtt játszani. A színészeket megviseli, ha a bepróbált darabokat mélyhűtőbe kell rakni, és várni, hogy mikor nyithatunk – fogalmazott a színművész.

A Soós Imre-díjat a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a MASZK alapította 2001-ben, a színészek erkölcsi megbecsülése és a társadalmi rangjának emelése céljából a pályakezdő színészek számára.

A Soós Imre „Pályakezdő” díj annak a fiatal színművésznek adható, aki legfeljebb 5 éve kapott diplomát, illetve Színész I. minősítést, kiemelkedő művészi tevékenységet végez és még nem kapott állami művészeti díjat. A díjakat a beérkező javaslatokból a MASZK vezetősége, mint kuratórium ítéli oda.

Korábban olyan, mára ismert művészek kapták meg az elismerést, mint Bozsó Péter, Hámori Gabriella, Makranczi Zalán vagy Földes Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában