Táncszínház

2021.03.18. 19:30

Amerikai koreográfussal készítették az új előadást

A nemzetközi táncéletben jegyzett Garrett Smith újra Miskolcon dolgozott.

Fotó: Éder Vera

A tengerentúlról érkezett hazánkba február végén Garrett Smith amerikai koreográfus, aki már harmadik alkalommal dolgozott a Miskolci Balett társulatával. Ezúttal több hétre jött, hiszen egy saját produkciót készített el a miskolci táncművészeknek, amit remélhetőleg hamarosan a közönség is láthat – számolt be az Északnak Méder Noémi, a Miskolci Nemzeti Színház sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.

Tiltott ösvény

Garrett Smith dolgozott már többek között a Houston Balettel, a Norvég Nemzeti Balettel, és volt alkalma az orosz Bolsoj és a Mariinszkij Balettel is a közös munkára. „A dallasi Bruce Wood Dance táncegyesületnek készítettem el először a „Forbidden Paths” azaz Tiltott ösvények című produkciót, Európában pedig a Miskolci Balett az első társulat, amelyiknek átadom ezt a koreográfiát. Remélem, hogy még sok más táncegyüttes is elsajátíthatja ezt a darabot világszerte” – mondja a koreográfus.

Hozzáteszi, A Tiltott ösvények tisztelgés azok előtt, akiknek nem adatik meg a mozgás szabadsága.

(A borítóképen: A Miskolci Balett társulata, középen Garrett Smithszel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában