Miskolci Nemzeti Színház

2021.02.06. 17:00

Házhoz viszi a színház mától a sikeres előadásait

Új csatornán éri el szombattól a közönségét a Miskolci Nemzeti Színház.

Fotó: Éder Vera

Egyelőre korábban rögzített előadásainak felvételeit kínálja a közvetítésekre jegyet váltó közönségnek a Miskolci Nemzeti, de ha a streamszolgáltatás sikeresen vizsgázik, márciustól élő előadásokat is nézhet majd a közönség az interneten.

Folytatása következik

Az első, oldalon követhető előadás szombat este 7 órától az Édes Anna. Kosztolányi Dezső regényének színpadi változata Rusznyák Gábor rendező munkája. A bemutató 2018 októberében volt, a főszerepben Mészöly Annával.

Akkor így ajánlotta az Észak-Magyarországban Bujdos Attila: „Rusznyák Gábor színpadán Édes Anna nem irodalmi alak – Mészöly Anna rebbenékeny, a lemondás természetességével élő ember: az ösztöneiben lakó belátással, hogy a cselédsorban a szolgálat az irányadó, az éhség indokolatlan, a vágy fölösleges, a zárt létformából a kiterjeszkedés elfogadhatatlan gondolat és képtelen gyakorlat. A szabálykövetése az elfojtásba kényszerít, a nagyon messziről figyelő tekintete a mesék világáig lát, ott lehet valami – bármi – más. A különleges ráhangolódás színészi játéka ez – nagyon bent történik, a lélek tagolatlan, részleteiben megnevezetlen mélységeiben.”

A folytatásban hetente, minden csütörtökön és szombaton olyan sikerdarabok felvételeit vetítik, mint a Játék a kastélyban, a Bűn és bűnhődés, az Üvöltő szelek vagy a Tóték.

(A borítóképen: Feczesin Kristóf és Mészöly Anna az Édes Anna jelenetében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában