megemlékezés

2021.01.10. 09:30

Wass Albert író, költő emlékére koszorúztak

Múlt év októberétől a szoborkert része a Nemzeti Összetartozás Emlékmű is.

Forrás: Megyeháza

Fotó: TIRED

Wass Albert erdélyi magyar író és költő születésének 113. évfordulóján koszorút helyezett el a megyeháza udvarán található emlékműnél Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Lupkovics Beáta, a megyei önkormányzati hivatal jegyzője és Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke.

„Ember, költő, hazafi – e három szó mindent elárul a magyar irodalom egyik olyan szerzőjéről, aki a magyarságára a legbüszkébb volt. Egy olyan egyéniség, akinek rendíthetetlen jelleme szilárd bástyául szolgált a nemzeti identitásunk megtartásáért folytatott történelmi harcban” – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat 2008 óta tiszteleg az egyetemes magyar kultúra előtt Wass Albert születésnapján. Az író születésének 100. évfordulója alkalmából két, az erdélyi Jód-patak völgyéből származó emlékkövet avattak fel a megyeháza udvarán, amelyek egyszerre állítottak emléket Wass Albertnek és az Erdélyi Helikonnak, valamint az Erdélyi Helikon Magyarországi Barátainak.

2020 októberétől a Nemzeti Összetartozás Emlékmű is e szoborkert része, és a szétszakított Magyarország lelki egységét szimbolizálja.

(A borítóképen: Főhajtás Wass Albert emléke előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában