Komolyzene

2021.01.07. 14:30

Volt újévi koncert, csak másképp

Ezúttal a tévében láthatta a közönség a szimfonikusok újévet köszöntő gálahangversenyét.

Hegyi Erika

Fotó: Youtube

Minden év elején rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a Miskolci Szimfonikus Zenekar újévi koncertjei. 2020-ban azonban a tervezett hangversenyeket, 2021-en pedig az év első napjaira szánt koncerteket írta felül a koronavírus-járvány. A zenekar azonban így sem hagyta cserben hallgatóságát. Igaz, rendhagyó módon, de ezúttal is népszerű dallamokkal örvendeztették meg a muzsikusok a közönséget.

Méltó helyszínen, a városháza dísztermében csendülhettek fel a híres polkák, keringők, indulók, amiket a Miskolci Televízió több kamerával rögzített, és január 1-jén este vetített le. Ezúttal nem volt műsorvezető, énekes produkció, táncbetét, azonban örülhettek a tévénézők azoknak a homokinstallációknak, amiket Papp Norbert készített, és látványban színesítették a Denevér nyitányt, valamint a Kék Duna keringőt.

Nem szakadt meg a hagyomány

A programban felcsendültek ifj. Johann Strauss, Delibes, Brahms, Robert Stolz, Leroy Anderson szerzeményei, és természetesen Erkel Ferenc Palotása sem hiányozhatott. Több mint egyórás újévi koncertben lehetett része a zenekedvelő közönségnek. Bár látványban visszafogottabb volt az eddigieknél, de Dubóczky Gergely vezényletével a Miskolci Szimfonikus Zenekar a nehézségek ellenére is meg tudta dobogtatni a komolyzene rajongóinak szívét.

A korábbi években a Miskolci Nemzeti Színház adott otthont a szimfonikusok újévköszöntő gálahangversenyének. Ilyenkor szemet-fület gyönyörködtető műsorral és színpadi látvánnyal kápráztatta el a zenekar a nézőket a Nagyszínházban. A hangszeres műveket táncos és énekes produkciók egészítették ki, az est házigazdája pedig humoros összekötő szövegekkel, sztorikkal emelte a vidám hangulatot.

Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője egy korábbi interjújában elmondta, nem akarták megszakítani a hagyományt, hiszen az újévi koncertek minden évaduk fénypontjai. Hozzátette, az adventi koncertjeik is rendkívül sikeresek voltak.

(A borítóképen: Dubóczky Gergely a miskolci városháza dísztermében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában