kiállítás

2021.01.21. 15:30

Ünnepi kiállítás nyílik a kirakatablakban

A magyar kultúra napja alkalmából cseppet sem hagyományos a tárlat, ami pénteken nyílik Miskolcon.

HM

Fotó: Bujdos Tibor

Ami késik, nem múlik címmel rendhagyó kiállítás nyílik a Művészetek házában Miskolcon, illetve pontosabban annak kirakatában a magyar kultúra napja alkalmából. A két kiállító Szűcs Árpád fényképész és az Észak-Magyarország fotóriportere, Ádám János.

– Nem hagyományos, nosztalgikus kiállításról van szó. Ilyen még nem volt, mert nem az épület belsejében, hanem annak kirakatában láthatják az érdeklődők a képeket – mondta Szűcs Árpád. Természetes a járvány az oka a rendhagyó tárlatnak, hiszen a koronavírus miatt nincsenek rendezvények, így kiállítás sem nyílhat.

A tárlaton bő 60 kép látható majd, az elmúlt öt év kulturális rendezvényein készültek, sorolta Szűcs Árpád. Többek között a kocsonyafesztiválok felvételeit, a vár rendezvényein, a színházi előadásokon készült fotókat, a szimfonikus zenekar koncertjeinek képeit böngészhetik az arra járók. A szabadtéri programok, ünnepek – augusztus 20., március 15. – rendezvényein készült felvételek is láthatók lesznek a tárlaton, amit tegnap rendeztek az alkotók, és péntektől tekinthetők meg.

Tisztelgés az ünnepen

– Nem könnyű technikailag a rendezés, hiszen a fényviszonyok nem ugyanolyanok, mint egy kiállítótérben, de akkor is örülünk, hogy létre jöhet a tárlat, és így tiszteleghetünk a magyar kultúra előtt – fogalmazott.

Ádám János megjegyezte, régi barátság fűzi Szűcs Árpádhoz, így boldogan fogadta a felkérését a kiállításon való részvételre. Ő is az elmúlt évek fotóterméséből válogatott, hiszen sajnos, 2020-ban alig készülhettek rendezvényfotók.

(A borítóképen: Ádám János és Szűcs Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában