színház

2021.01.31. 09:30

Az Édes Annával debütál a Miskolci Nemzeti Színház online stream-oldala

Napokon belül megkezdi új szolgáltatását a színház, interneten is kínálja az előadásait.

Fotó: Bujdos Tibor

Elkezdi régóta ígért új, saját fejlesztésű szolgáltatását a Miskolci Nemzeti Színház. A teátrum februárban korábbi előadásainak felvételeivel építi a kapcsolatait az online térben a nézőivel. Az így szerzett tapasztalataikat figyelembe véve várhatóan márciustól élő adások streamelésére váltanak.

Sokszínű a kínálat

Február 6-án a Kosztolányi Dezső regényéből készült, Rusznyák Gábor rendezte Édes Anna című előadásuk felvételét kínálják először a közvetítésre jegyet váltóknak, a jövő héttől élő online.mnsz.hu oldalon. Az új fejezetet a tervek szerint szintén Rusznyák-rendezéssel, A vadkacsa élő közvetítésével nyitnák – a szövegkönyvet Henrik Ibsen műve nyomán, a színészek ötleteinek felhasználásával a rendező jegyzi. Ezt az előadást még alig játszotta a társulat, de az ígéretes szakmai fogadtatást jelzi, hogy beválogatták a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába. A POSZT-ot aztán nem tartották meg, amit azért is fájlalhatunk, mert egy másik miskolci produkció, a Hunyady Sándor művéből készült Feketeszárú cseresznye, Szőcs Artur rendezése is lehetőséget kapott volna a megmérettetésre.

A februári közvetítési tervek között az Édes Annán kívül a Játék a kastélyban, a Tóték, a Bűn és bűnhődés, az Üvöltő szelek, a Félőlény, a Csongor és Tünde, a Györgyike, drága gyermek és az Illatszertár című előadások szerepelnek, utóbbit csak a Borsod-Abaúj-Zemplénben élő jegyvásárlók nézhetik meg.

Mit vár az új szolgáltatástól? Béres Attila ezt válaszolta kérdésünkre:

– Olyan régen nem játszottunk közönség előtt! Remélem, hogy akik korábban már nézői voltak ezeknek az előadásainknak, visszakapnak valamit a színház élményéből. Akik eddig nem látták, és meg akarják nézni az előadásainkat, most megtehetik. A közvetítéssel több emberhez juthatunk el. Például A vadkacsát a Játékszínben egyszerre kilencvenen nézhetik meg, a stream révén háromszázan. Azt várom, hogy így újra visszakerülhessen a fősodorba a miskolci színház neve.

(A borítóképen: Mészöly Anna és Bodoky Márk az Édes Anna Rusznyák Gábor rendezte előadásában. Ezzel kezdi új szolgáltatását a miskolci színház)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában