100. évforduló

2020.12.13. 19:00

Idén online, jövőre akár már közösségben is

Lehetőségeikhez mérten emlékeztek meg a Nagybarcán született költőről.

Apagyi Beáta

Forrás: Olvasónk archív felvétele

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel közösségi megemlékezést csak jövő áprilisra terveznek a településen, az ott született Kecskési Tollas Tibor költő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Nagybarca büszkesége

Csikász Gáborné, a Kecskési Tollas Tibor Emlékére Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy így sem hagyták az érdeklődőket programok nélkül. – Meghirdettünk ugyanis „Ismerjük meg Tollas Tibor verseit!” címmel egy online lehetőséget. A verskedvelők otthonukban felolvastak-elmondtak egy számukra kedves Tollas-költeményt. A saját felvételt – ez idáig 17 vers, 10 és 80 év közöttiek előadásában – eljuttatták alapítványunkhoz, melyekből összeállítást készítettünk, ami a csütörtöki naptól látható a „Tollas Tibor Emlékház” közösségi oldalon, valamint a környező településeken sugárzott helyi TV-adásokban. Szintén ilyen módon juttatjuk el egy emlékműsor felvételét az érdeklődőkhöz. „Tollas Tibor – a nemzetőr” címmel verses irodalmi összeállítást készített az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület. A kétszer félórás „emlékezést” DVD-formában könyvtárunktól kölcsönözhetik majd azok az idősek is, akik személyesen is ismerték Nagybarca híres szülöttjét, a „fess Fiatalembert”! Továbbá a költő Münchenben élő három gyermeke adventi naptárt készített, amelynek ablakai naponta egy-egy fényképet, rövid ismertetőt tartalmaznak Tollas Tibor életével kapcsolatban. A naptár szintén az emlékház oldalán tekinthető meg – sorolta a kuratórium elnöke.

(A borítóképen: Tollas Tiborra (középen) emlékeztek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában