aMŰVÉSZ

2020.10.01. 15:00

Versekkel ünnepelték a kávéház megnyitását

Megnyílt aMŰVÉSZ a Művészetek Házában a múlt héten. A kávézó négy éve nem működött már.

Nagy-Hankó Krisztina

balró: Balázs Bogdán és Kovács Brúnó

Fotó: Bujdos Tibor

Balázs István a Mú­zsák Kertje Alapítvány ku­ratóriumi elnökeként ápolja a városhoz kötődő művészek emlékét és támogatja a kortárs alkotókat. Fiával, Balázs Bogdánnal közösen ál­modták meg kulturális-közösségi tér létrehozását a régóta üze­meltető nélkül álló kávézóban.

Sikeres műsorváltozás

Minden asztal foglalt volt a szombat esti megnyitó eseményen, amelyet méltóképpen versekkel és zenével fűszereztek. Az eredeti elképzelés szerint az est fellépője Lajos András színművész lett volna, ám ő sajnos nem tudott a rendezvényen részt venni, hiszen a Miskolci Nemzeti Színház valamennyi művésze karanténba kényszerült.

Mivel már egyébként is eltolták néhány nappal a megnyitót, ezért így is megtartották, műsorváltozással – mondta Balázs István.

A választás Romhányi József mulatságos és olykor mélabús, de mindenképpen mosolyra fakasztó költeményeire esett, a szervező előadásában. Kezdetként azonban József Attila versét szavalta el Balázs Bogdán, majd Jacsó Pál Romhányi művei nyomán íródott para­frázisai következtek. A rímek mellé a zenei aláfestést Kovács Brúnó gitáros adta.

(A borítóképen: Balázs Bogdán és Kovács Brúnó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában