kikapcsolódás

2020.10.02. 10:00

Egri borünnep utcazenével

Negyedik alkalommal rendezi meg a Vino Kóstoló Ünnepet az Egri Borút Egyesület.

Fotó: Huszár Márk

A helyszín idén a Dobó tér, ahol a borvidék ismert borászatai és éttermei, a környező utcákban, tereken pedig utcazenész-fesztivál várja a vendégeket.

„Az itt élő bortermelőkben már korábban is megvolt az igény arra, hogy méltóképp mutassuk be a borvidékünk értékeit, s azt gondolom, nincs elég apropó, rendezvény, ahol a tájék borai megjelenhetnének” – beszélt a Vino Kóstoló Ünnep kezdetéről és a rendezvényt életre hívó alapgondolatról Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke. Elmondta: a vasárnapig tartó rendezvény sorban a negyedik.

A Dobó teret választották

„A Líceum, az egri érseki palota udvara és az Érsekkert volt eddig gyönyörű otthona a Vinónak, idén a Dobó teret választottuk. A szintén méltó környezetben 17 kiállító és tíz étterem várja a vendégeket, utóbbiak borokhoz illő Vino-menüt kínálnak” – tette hozzá dr. Lőrincz György.

Az idei rendezvény időpontja a koronavírus miatt későbbre tolódott, de a szervezők bíznak benne, hogy így, az Utcazenészek Versenyével közösen egy komplex, az év egyik, ha nem a legnagyobb idegenforgalmi programjára kerül sor Egerben. Az Egri Bor­út Egyesület egyik kiemelt feladata az egri turizmus segítése.

(A borítóképen: Két éve az érseki palota udvara adott otthont az eseménynek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában