Magyar Continental Singers

2020.09.07. 15:30

Minden koncertjük ünneplés

Ózdon fejezte be idei koncertturnéját a miskolci székhelyű Magyar Continental Singers.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Különleges együttesről van szó, hiszen minden évben újraszerveződnek a csoportok, majd feloszlanak.

Minderről Lukács Éva, a Continental Alapítvány vezetője mesélt az Északnak. Mint mondta, a Continental Singers 1990 óta működik Magyarországon. Fő tevékenységük, hogy minden évben csoportokat alakítanak, majd koncertturnéra indulnak az ország különböző településeire, de a határon túli, magyarlakta városokban, községekben is fellépnek. Az idei turnéjuk Miskolcon kezdődött és Ózdon ért véget augusztus 22-én.

A turné

– Különböző csoportjaink vannak, gyerek-, tini-, felnőtt-, színházcsoport, és zenekarunk is működik. Idén egy felnőttcsoportot sikerült megalakítanunk, hisz a járvány közbeszólt. Az énekesek augusztusban kezdték a közös munkát a miskolci, ötnapos próbatáborban. Ezután indultak a tíznapos turnéra, ami egyben lemezbemutató is volt, hiszen megjelent Egyetlen című albumunk. Borsod-Abaúj-Zemplénben három településen adtak koncertet, jártak Szabolcsban, Békésben, Bács-Kiskun megyében, Szegeden. Itt nagy sikerű szabadtéri fellépésük volt. Pest megyében két településen szerepeltek.

Az ózdi zárókoncert után a csapat feloszlott, szeptembertől újra várjuk a jelentkezőket – vázolta Lukács Éva.

Hozzátette: a Continental Alapítványnak egyik fő célkitűzése a koncertek szervezése, 10-12 dalt állítanak össze, melyek Istenről szólnak és a Biblia üzenetét, az evangéliumot közvetítik az énekesek a dalok szövegén keresztül. A koncertek másfél órásak, ami után a közönséggel beszélgetnek a kórus tagjai. A felmerülő kérdéseket megválaszolják, együtt imádkoznak. Ez jó lelki szolgálat a hallgatóság felé. Ugyanígy a gyülekezetek felé is, amelyekkel sokszor egy egész napot együtt töltenek.

A másik feladat a belső munka, ami már a táborban elkezdődik, közösségépítő és -fejlesztő beszélgetések, kérdések megválaszolása és egyéb programok által. Közösen imádkoznak, beszélgetnek az Úr üzenetéről, az igéről, a Bibliában foglaltakról. Minden évben hitükben megerősödve térnek haza a csoportok tagjai, fogalmazott az elnök.

(A borítóképen: A színpadon a Magyar Continental Singers)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában