Konferencia

2020.09.20. 08:00

A keresztény gyökerekért

Minden magyar embernek ismernie kellene a kivételes uralkodó életútját.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

Szent István és a Szentkirályok kultusza Északkelet-Magyarországon címmel tudományos konferenciát tartottak a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában. Az érdeklődők pénteken délután a Vasgyári Szent István király plébániatemplomban ünnepi koncerten vettek részt. A program szombaton folytatódott előadásokkal, illetve az avasi református templom megtekintésével.

Egy országos rendezvénysorozathoz kapcsolódtak, melyet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülete kezdeményezett. Az öt évig tartó periódus Szent István király életművét foglalja össze – mondta Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány munkatársa. Az alapítvány az egyik szervezője a konferenciának, amelyen az elmúlt időszak kutatásait mutatták be. Aki elkezd ezzel a témával foglalkozni, az egy hatalmas kulturális, szakrális, tudományos kincsre talál, ami átfogja az egész nemzetet – fogalmazott Várhelyi Krisztina. Örvendetes, hogy az előadók fontosnak tartották és a járványhelyzet ellenére sem mondták le a felkérést, eljöttek a kétnapos rendezvényre – tette hozzá.

(A borítóképen: Várhelyi Krisztina)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában