Koncertajánló

2020.08.21. 18:00

Harangjáték csendül fel Miskolcon is

Az 500 harang koncertsorozat folytatódik, a koronavírus-járvány miatt elmaradt fellépéseket pótolja a Szironta Együttes.

Apagyi Beáta

Forrás: Szironta Együttes Facebook oldala

A Szironta Együttes az 500 harang koncertsorozatot a 2019-es adventi időszakban hirdette meg, céljuk a harangjáték népszerűsítése. A sorozatban 15 ingyenes koncertet vállaltak először, de a nagy érdeklődésre való tekintettel végül az adventi időszakban csaknem 50 előadást tarthattak. Idén a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva hirdették meg ismét az akciót és mintegy 60 helyszínen vállaltak a tavaszi időszakra koncerteket, de a koronavírus-járvány miatt ezt törölniük kellett és sarokkoncertek, karanténkoncertek formájában vitték házhoz a harangszót elsősorban főváros-környéki településeken. A nyár-végi, őszi időszakban pedig a tavaszra tervezett koncerteket pótolják, Novemberig több mint 50 helyszínen országszerte. Miskolcon a Felsővárosi Református Egyházközség Templomába várják az érdeklődőket 2020. augusztus 23-án 14 órától.

Egyre népszerűbb

– A koncertekről annyit érdemes tudni, hogy amerikai kéziharangokon, handbelleken játszunk. Együttesünk 2004-ben alakult és kezdetben a hazai fejlesztésű csengettyűkkel, 2016 óta pedig az amerikai hangszerekkel koncertezünk. Műsorunk elsősorban ismert és elfeledett klasszikus szerzők műveire épül, de a könnyűzenei feldolgozások sem állnak tőlünk távol, hiszen a hangszer különlegességéből adódóan a közönség is mindig nagy csodálattal fogadja, ha egy-egy ismert dallam a – Magyarországon ritkaságnak számító – hangszeren szólal meg. A harangjáték az évek során kezd népszerűbbé válni hazánkban is, hiszen egyre több, iskolai keretek között működő együttesről tudunk. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen civil szervezetként pályázati források lehívására is van lehetőségünk – mondta Germán Márton, a Szironta Együttes PR- és közkapcsolati igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában